NEMCI ISKRENO O KOSOVU: U američkom protektoratu vlada haos! EVO ŠTA SE DEŠAVA

NEMCI ISKRENO O KOSOVU: U američkom protektoratu vlada haos! EVO ŠTA SE DEŠAVA

28 aprila 2020

“Donald Tramp zaoštrava kurs bivših američkih predsednika. On Kosovo tretira kao protektorat i cementira Vašingtonov zahtev za uticajem u zadnjem dvorištu Evropske unije“, piše nemački Špigel.

“O novoj kosovskoj vladi odlučuje se i u Berlinu: na Pariskom trgu, gde je i dalje zvanično jedno od radnih mesta ambasadora SAD Ričarda Grenela. Svadljivi diplomata istovremeno je i vršilac dužnosti direktora američkih obaveštajnih službi, kao i specijalni izaslanik za mirovne pregovore između Beograda i Prištine”, pišu nemački mediji pod naslovom “Haos u američkom protektoratu“.“Grenel bi za predsednika SAD Donalda Trampa trebalo da na diplomatskoj bini organizuje trijumf: trajno rešenje u najsiromašnijoj zemlji na strateški važnom Zapadnom Balkanu. Mirovni sporazum između Srbije i njene bivše pokrajine, SAD žele izgleda da postignu razmenom teritorija uključujući i promenu granica – čemu se protivi većina zemalja EU. One smatraju da su promene granica na Balkanu krajnje opasne.”.

Povratak Ramuša Haradinaja

Nemački list dalje piše: „Tramp sada zaoštrava kurs bivših američkih predsednika. On Kosovo tretira kao protektorat i cementira Vašingtonov zahtev za uticajem u zadnjem dvorištu EU. To pokazuju dešavanja u vezi sa smenom kosovskog premijera Aljbina Kurtija 25. marta. Kada je njegova stranka na jesenjim izborima osvojila najveći broj glasova, bilo je jasno: mnogi građani su očigledno želeli da raskrste sa starim sistemom na Kosovu. Njegova vlada je bila prva u Prištini u kojoj glavnu reč nisu imali ratni veterani. On se takođe smatra borcem protiv korupcije.“

“Kurti se izjasnio protiv promene granica. Njegova vlada je preživela samo sedam nedelja. Vršilac dužnosti premijera optužuje SAD da su umešane u razbijanje njegove koalicije. Dok je kancelarka Merkel izrazila solidarnost sa Kurtijem, Grenel je očigledno odavno pripremao predsednike Srbije i Kosova na promenu kursa u Prištini. Američki ambasador na Kosovu je otvoreno i javno slavio zbog Kurtijevog neuspeha. Ubuduće bi u Prištini ponovo na vlast mogla da dođe stranka Ramuša Haradinaja – bivšeg gerilskog komandanta koji već decenijama uživa naklonost Vašingtona“, zaključuje se u tekstu.

(Dojče vele)

KOMENTARI8 komentara

 1. Djoka Brica says:

  Mi nismo ozbiljna drzava dok god je na vlast AV, nista on nije postigao kao i ostale stetocine sa vlasti. Vazno da su oni sebe i svoju decu obezbedile. Mene samo interesuje kada cemo osloboditi i povratiti KiM!

 2. Marko kraljević says:

  Jadna li je evropa kad joj amer sredjuje međe...

 3. Za Srbiju says:

  Sanjam da Nemačku izbrišu sa geografske karte.

  • test01 says:

   I da se to dogodi jos uvek imas Britaniju, Ameriku, vekile agresivne-radikalne izlamske drzave... Nema mira u svetu dok neko ne stane za vrat globalistima, jednom zauvek!

  • ma nisam ja says:

   nije nama kriva nemacka....zna se ko je najveci krvnik srba....engleska da bog da im se seme zatrlo

   • Rocco says:

    Malo malo pa neki ovde uporno brane švabske srbožderske nacoše stalno tupeći da su eto i oni okupirani bla,bla, zaboravljajući sa kakvom su se krvoločnom strašću obrušili na Srbe odmah posto su se ujedinili.Švabetine mrcvare Srbe još od kajzera Vilhelma,a mi samo trpimo umjesto da ih tužimo za 120 godina unazad za njihov beskrajni srbožderske sadizam.

 4. ma nisam ja says:

  nije nama kriva nemacka....zna se ko je najveci krvnik srba....engleska da bog da im se seme zatrlo

 5. Istina says:

  Ne brinite se mnogo za Nemačku, oni će uskoro u medjusobni razplet, očekuje jih razkošan gradjanski rat. Zemlja koja je več treći put u istoriji poželela dominaciju evrope, zemlja koja je kriva za razpad SFRJ, Češkoslovačke, SSSR, Libije, Sirije, Iraka i Jemena. Uskoro ćemo dočekati vrlo interesantnu priču o nemačkoj. Kada budete čuli da se gasterbajteri vraćaju i beže iz Nemačke onda ćete znati da je u nemačkoj počelo veliko odbrojavanje, tada ćete znati početak rata. Želim jim svu sreču i da jim nikada više ne padne na pamet da osvoje evropu, a posebno balkan...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *