НЕМЦИ ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИЛИ: Прошло је време Американаца…

NEMCI JASNO I GLASNO PORUČILI: Prošlo je vreme Amerikanaca…

15 februara 2020

PROŠLO je vreme kada su Sjedinjene Države bile svetski žandarm – izjavio je Hajko Mas.

U nastupu na Minhenskom bezbednosnom forumu, šef nemačke diplomatije – ne vezujući za reč „žandarm“ nikakvu lošu poruku i značenje, odmah u nastavku ukazao:

„Završila se era kada je Amerika bila sveprisutni globalni žandarm. Centar odlučivanja o mnogim krupnim konfliktima sada je druge, uključujući naročito Moskvu. Primer su i Sirija i Avganistan“.Da bi bio još jasniji, dodao je:

„O budućnosti Bliskog istoka sada se odlučuje u Astani i Sočiju, a ne u Ženevi i Njujorku“.

Jedan `mali događaj` u Minhenu indirektno je potvrdio Masove reči.

U glavnom gradu Bavarske se ruski ministar insotranih poslova, Sergej Lavrov sreo sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom.

Tačnije, Amerikanac je došao „na noge“ ruskom kolegi. Razgovarali su u `sobi za pregovore`, koju su organizatori Foruma stavili na raspolaganje ruskoj delegaciji.

kako je posvedočila portparolka ruske diplomatije, Marija Zaharova, svi koji su se našli ispred te prostorije – u momentu kada je Lavrov ispraćao svog gosta – izgovorili su nešto nalik na „auh“.

Pompeo je – izlazeći od lavrova – glasno izgovorio „Good luck“. Toliko glasno da su mogli jasno da čuju i oni koji su bili najdalje od njega.

Zaharova je tim povodom ocenila: „Danas Amerikanci malo kome žele nešto dobro!“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *