Немци не смеју да делују против Ердогана јер га се плаше – ЕВО ЗАШТО

Немци не смеју да делују против Ердогана јер га се плаше – ЕВО ЗАШТО

23 октобра 2020

Бивши шеф израелске специјалне службе „Натив“ Јаков Kедми објаснио је зашто се немачко руководство не противи Ердогановим потезима, чија спољна политика прави све више проблема међународној заједници.У стварности, Анкара се плаши само Русије, рекао је Kедми. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган савршено разуме да му европске државе, укључујући Француску и Немачку, не могу ништа, и зато користи овај фактор у спољној политици.

Иначе, Берлин се, према речима стручњака, веома плаши турског руководства, схватајући како може да искористи огроман број имиграната из своје земље који живе у Немачкој….

Стручњак се присетио како је пре неколико година Ердоган већ користио турску дијаспору у Немачкој за организовање скупова у своју подршку.

Ни ово није заборавио званични Берлин, чија је снага сада слабија као никада раније.

Поред тога, мора се схватити да је Анкара способна да игра не само на турски фактор, већ и на исламски. Турско руководство је већ створило терен за то променом статуса Аја Софије. Предузимањем таквог корака значајно је ојачала верска полуга.

Имајте на уму да је Османско царство поступило на сличан начин, за чију обнову се залаже Ердоган. Kао што примећују многи стручњаци, активност Анкаре на Блиском Истоку и Kавказу, као и у Централној Азији, проузрокована је жељом турског руководства да земљи врати бившу величину.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. 1389 says:

    Turska će da izgubi samu sebe, u želji i žrtvi za većom teritorijom. Sa nemačkom je turska podpisala ugovor o transportiranju jeftine islamske radne sile, koja će raditi jeftinije inujedno širiti Islam sa namerom iztrebljivanja hriščana. Plan 4 rajha se sprovodi po vremenskim taktikama...

  2. persida says:

    Plan cetvrtog Rajha nije ni turski ni nemacki, vec jevrejski. Razlikujmo vec jednom glumce od rezisera, pobogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u