Немци не смеју да делују против Ердогана јер га се плаше – ЕВО ЗАШТО

Nemci ne smeju da deluju protiv Erdogana jer ga se plaše – EVO ZAŠTO

23 oktobra 2020

Bivši šef izraelske specijalne službe „Nativ“ Jakov Kedmi objasnio je zašto se nemačko rukovodstvo ne protivi Erdoganovim potezima, čija spoljna politika pravi sve više problema međunarodnoj zajednici.U stvarnosti, Ankara se plaši samo Rusije, rekao je Kedmi. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan savršeno razume da mu evropske države, uključujući Francusku i Nemačku, ne mogu ništa, i zato koristi ovaj faktor u spoljnoj politici.

Inače, Berlin se, prema rečima stručnjaka, veoma plaši turskog rukovodstva, shvatajući kako može da iskoristi ogroman broj imigranata iz svoje zemlje koji žive u Nemačkoj….

Stručnjak se prisetio kako je pre nekoliko godina Erdogan već koristio tursku dijasporu u Nemačkoj za organizovanje skupova u svoju podršku.

Ni ovo nije zaboravio zvanični Berlin, čija je snaga sada slabija kao nikada ranije.

Pored toga, mora se shvatiti da je Ankara sposobna da igra ne samo na turski faktor, već i na islamski. Tursko rukovodstvo je već stvorilo teren za to promenom statusa Aja Sofije. Preduzimanjem takvog koraka značajno je ojačala verska poluga.

Imajte na umu da je Osmansko carstvo postupilo na sličan način, za čiju obnovu se zalaže Erdogan. Kao što primećuju mnogi stručnjaci, aktivnost Ankare na Bliskom Istoku i Kavkazu, kao i u Centralnoj Aziji, prouzrokovana je željom turskog rukovodstva da zemlji vrati bivšu veličinu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. 1389 says:

    Turska će da izgubi samu sebe, u želji i žrtvi za većom teritorijom. Sa nemačkom je turska podpisala ugovor o transportiranju jeftine islamske radne sile, koja će raditi jeftinije inujedno širiti Islam sa namerom iztrebljivanja hriščana. Plan 4 rajha se sprovodi po vremenskim taktikama...

  2. persida says:

    Plan cetvrtog Rajha nije ni turski ni nemacki, vec jevrejski. Razlikujmo vec jednom glumce od rezisera, pobogu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *