„НЕМЦИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ГИНУ ЗА УКРАЈИНУ, НАТО НЕЋЕ КРЕНУТИ ПРОТИВ РУСИЈЕ“

„NEMCI NE ŽELE DA GINU ZA UKRAJINU, NATO NEĆE KRENUTI PROTIV RUSIJE“

8 oktobra 2023

NATO ni pod kojim okolnostima neće pokrenuti kopnenu operaciju u Ukrajini protiv Rusije, izjavio je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

Naglasio je da poenta nije samo u tome da zapadna vojna alijansa neće moći da formira dovoljno moćnu grupaciju jedinica, već i u tome da vojnici NATO jednostavno nisu spremni za pravi rat, u kojem su Rusi odavno prekaljeni:– Realnost je takva da ni SAD ni NATO nemaju neophodan vojni potencijal da izvedu kopnenu operaciju u Ukrajini, pogotovo na dovoljno dug vremenski period. Ko će one koji bi bili poslati u Ukrajinu hraniti, ko će ih snabdevati gorivom i municijom? A kad svi izginu – ko će ih zameniti?

– NATO sada formira snage za brzo reagovanje od trista hiljada ljudi, a Rusija je upravo povećala broj svojih vojnika sa 900 hiljada na više od milion i po. Još u taj broj – naglasio je Riter – ne ulaze jedinice koje su formiraene za konkretne zadate u okviru specijalne operacije, a u njima je nešto manje od milion vojnika i oficira. Rusija, dakle, u specijalnoj operaciji ima najmanje tri puta više vojnika nego što će NATO okupiti u snagama za brzo reagovanje.

Riter je posebno – i na neočekivanom primeru – ukazao na mlitavost i neadekvatnost zapadne vojne mašinerije:

– Hajde neka Nemačka formira jednu brigadu za rat protiv Rusa u Ukrajini. Samo jednu! A to je samo pet hiljada ljudi spremnih da se presele u Ukrajinu. Neka krenu! Neće uspeti. Dobro, neka to urade za mesec dana… Može i za šest meseci… Neće biti te brigade! Nemačka jednostavno nema nijednu brigadu sposobnu da učestvuje u ratu u Ukrajini. A brigada nemačkih vojnika biće tamo potpuno uništena za dan i po! Koliko brigada ukupno ima Nemačka? Premalo! Uostalom, sve te brigade bi se raspale pre nego što bi stigle do Ukrajine. Stepen borbene gotovosti nemačkih oružanih snaga je naprosto jadan.

– Povrh svega, pitanje je: koliko je nemačkih vojnika spremno da da život za Ukrajinu? A mogu da stvar postavim i ovako koliko je nemačkih vojnika spremno da da život za Nemačku? Ta vojska je meka, slaba, ne ume i ne želi da se bori! Nije sposobna za tako nešto. Još bi u Ukrajini bila protiv Rusa koji su sada, bez preterivanja, postali vatrena, smrtonosna čudovišta? Da li su Nemci spremni za to? Odgovor je ne. Nisu ni Amerikanci ni Francuzi, ni u bilo kojoj drugoj državi NATO. Ne postoji nijedna država u NATO koja je spremna na takvu žrtvu.

– Dakle, zaključio je Riter, ne postoji ni najmanja šansa da bar jedna zemlja NATO pošalje trupe u Ukrajinu. Nema šanse da se ovo desi!

KOMENTARI3 komentara

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Da ali zaboravio je na hrvacke junake, oni ni to mogli 🤣🤣🤣🤣

  2. M says:

    Ići će ići,po naređenju!Poljaci prvi!

  3. EkRostand says:

    Možda švaburde nebi na Ruse,ali da skoknu malo na Balkan da naprave koji Kragujevac ili Kozaru,e tu bi gowna rado došla kevu im nabijem hitlerivsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *