NEMCI O VUČIĆ: Nekad ekstremista, danas demokrata i superstar

NEMCI O VUČIĆ: Nekad ekstremista, danas demokrata i superstar

28 januara 2014

POLITIKA Aleksandar VucicAleksandar Vučić (43) je doživeo neverovatnu promenu u svojoj bogatoj političkoj karijeri! Počeo je kao novinar lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, optuženog od strane Međunarodnog suda u Hagu, a danas je zagovornik evropskih vrednosti, piše nemačka agencija DPA.

Šta se sve desilo od novinarskog zanata do „Evrope“?

Bio je generalni sekretar ekstremnih radikala (SRS) čiji je šef, Vojislav Šešelj, koji je danas takođe u Haškom tribunalu. Konačno, imenovan je za ministra informisanja od strane autokrate Slobodana Miloševića, koji je od posledica srčanog udara preminuo u Tribunalu.

U poslednje tri godine, sve je drugačije kod ovog čoveka od dva metra. Potom se odvojio od ekstremista i danas nastupa kao predsednik svoje Srpske napredne stranke (SNS) i kao zagovornik evropskih vrednosti. Zahvaljujući njemu je postignut dogovor koji su svi smatrali nemogućim – dogovor koji je okončao konflikte oko Kosova, piše nemačka agencija DPA.

Njegov zaštitni znak je borba protiv opšte zastupljene korupcije u ovoj srednjobalkanskoj zemlji. Čak i najbogatiji Srbin, sumnjivi oligarh Miroslav Mišković, bio je pola godine u pritvoru, a sada je njegov slučaj pred srpskim sudom, piše nemačka agencija.

Čak i do sada je Vučić, koji je redovno, po sopstvenim rečima, preopterećen poslom, kao potpredsednik Vlade i koordinator bezbednosnih službi, smatran za najmoćnijeg čoveka u Srbiji.

Sada hoće izborima da izdejstvuje proboj reformama kako bi svoju zemlju, kojoj je više puta pretio stečaj, reformisao iz temelja, piše između ostalog DPA.

KOMENTARI3 komentara

  1. samo vas slušam says:

    Vuk dlaku ali četnik niti to ;)

  2. milica says:

    A sutra ko zna šta...

  3. Stefan says:

    Koje gluposti...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *