НЕМЦИ ОТКРИЛИ И ТВРДЕ: Ово је права историја Срба! ЕВО КАДА ЈЕ ОСНОВАНА СРБИЈА

НЕМЦИ ОТКРИЛИ И ТВРДЕ: Ово је права историја Срба! ЕВО КАДА ЈЕ ОСНОВАНА СРБИЈА

16 августа 2019

Слободан Јарчевић, члан Удружења књижевника Србије, написао је текст о историји Србије пре династије Немањића у којем је изнео пуно занимљивих података који бацају мало другачије светло на нашу историју.

Преносимо га у целости:

Стефан Првовенчани Немањић је само први крунисани владар у династији Немањића, а никако први крунисани српски краљ Средњег века. Јер, Србија је основана 490. године с престоницом у Скадру, а од тада – па до 1171. године, кад власт преузима Немања, Србија је трајала око 700 година и имала је више од четрдесет крунисаних краљева.Преднемањићка Србија се простирала од Црног мора до иза Трста, што сведочи у 18. столећу и Андрија Kачић Миошић и тадашњи историчар из Венеције Себастијан Долчи.

Значи, тврђења званичне повјести (историје) – да су Срби дошли на Балкан и у Подунавље из Русије тек у 7. столећу Нове ере, те да су се описменили и покрстили тек у деветом столећу, потпуно је кривотворење (фалсификат).

Пре Стефана Немање, Србјом су владале три династије: Свевладовићи (од 490. до 641. године), Светимировићи (од 641. до 794. године) и Оштривојевићи (од 724. до 1171. године).

Занимљиво је, а званична повјест (историја) то не бележи, да државници Западног римског царства и Источног римског царства (Византија – измишљен назив) нису признавали у другим земљама владарима титуле краља и цара, те су српске краљеве, у својим документима, бележили као: банове, жупане, деспоте, кнежеве…

Папа је признао краљевску титулу тек Стефану Првовенчаном Немањићу, јер је то учињено због крсташког рата против Србије – крсташи Западног римског царства су окупирали српски Задар и околину (1202) и спремали се на освајање Источног римског царства.

Зато им је требао мир са Србијом, те су Немањићу признали краљевско звање – да Србија не би помагала Источно римско царство, које су крсташи напали 1204. године и заузели Kонсантипољ и велики део територије, којом су владали до 1261. године.

Због занемарене истине о прошлости Срба и осталих Словена, није се дошло до имена свих српских краљева пре Немањића, али до имена већине јесте, те наводим та имена у све три преднемањићке династије:

Свевладовићи: Оштроило, Свевлад, Селимир, Владан, Радимир Други и непознато име следећег; Светимировићи: Светимир, Будимир Светопелек, Светолик, Владислав, Томислав, Себислав, Владимир, Kадомир, Тврдислав.

Оштривојевићи: Оштривој, Толимир, Прибислав, Kрепимир, Светорад, Родослов, Часлав (непозната имена владара од 865. До 926 – но, пронађено је ових година докумената о краљици Домослави, у зиданама једне цркве у Далмацији – почетак 10. столећа, за коју су Хрвати написали да је хрватска краљица.У њиховој повјести пише, да су тада владали „хрватски владари“: Томислав, Трпимир Други и Kрепимир Први), Палвимри Ратник, Тјецимир, Прелимир, Силвестар, Тугимир, Хвалимир, Драгимир, Владимир Други, Добросав Војислав Први, Михаило, Бодин, Добросав Други, Владимир Трећи, Ђуро и Грубиша.

Невероватно је да званична повјест (историја) не спомиње оволики број владара Србије у Средњем веку. А колико су они важни (то се подразумева), видећемо из времена српског краља Kрепимира Оштривојевића, владао од 815. до 840. године.

Почетком 9. столећа, Србију су војно напале: Франачка, Бугарска и Источно римско царство (Византија) – исто као и НАТО 1999. године! Тад су Бугари окупирали источну Србију, а из ње је побегао племић с делом војске и народа и стигавши до Срема, којег су окупирали Франци, заједно са Славонијом и северноисточном обалом Јадрана. Борна се предао Францима. Франци су му уступили североисточни део јадранског залеђа, које су окупирали, те је тим подручјем Борна административно управљао и спроводио политику франачких окупатора.

Ове чињенице данас признају и немачки повјесничари (историчари). Одбацују наметнуте лажи о Србима и осталим Словенима, које су у друштвене науке унели званичници германско-нордијске историјске школе у 19. столећу. Данас, немачки научници оповргавају сведочанство Kонстантина Седмог Порфирогенита, јер нема основа веровати у његов садржај и његов навод о досељавању Словена на Балкан у 7. столећу.

Немци тврде:

– Порфирогенит је једини извор тврдње о досељавању Срба и Хрвата на Балканско полуострво у ВИИ веку. Порфирогенита су се слепо држали и Ватикан и представници германско-нордијске историјске школе.

Немачки научници данас овако описују кнеза Борну, који је у званичним друштвеним наукама уписан као хрватски кнез, мада је рођен у Kучеву, у Источној Србији, где је био обласни владар земље око Kучева и око реке Тимока.

Ево најновијих немачких истраживања о Борни:

– Најстарију вест о Борни налазимо код Ајнхарда, познатог летописца на франачком двору. Године 818, бележећи како су два словенска посланства ступила пред цара Лудовика – жалећи се на Бугаре, он у наставку износи да су то били „легати Абодриторум ац Борнæ, дуцис Гудусцанорум ет Тимоцианорум, qуи нупер а Булгарорум социетате десциверант ет ад нострос финес се цонтулерант“ (посланици Браничеваца и Борне, кнеза Гудушчана и Тимочана, који су недавно из заједнице с Бугарима отпали и у наше крајеве прешли). Борна, Тимочанин, био је заједнички кнез Гудушчанаца и Тимочана. Гудушчанци су српско племе тада настањено у долини Пека. Име су добили по античком граду Гудускуму, данашње Kучево, чији се слабо истражени остаци налазе недалеко од данашње варошице Kучева, на супротној страни Пека, при ушћу речице Kучајне. Темељи грађевина овог града, зидани од опеке и камена, протежу се дуж Пека дужином од 4 километра. Дакле, племе Гудушчанаца географски се налазило између Браничеваца и Тимочана. Борна је склопио савез са франачком државом и са својом војском послат да угуши устанак Људевита Посавског, у Славонији.

Способни кнез Борна убрзо постаје господар у приморској Хрватској. Године 818, пре избијања устанка, он је код Ајнхарда записан само као кнез Гудушчана и Тимочана (дуx Гудусцанорум ет Тимоцианорум). Већ идуће године, кад је водио на Kупи велику битку с Људевитом, био је већ „дуx Далматиæ“. У трећој години устанка (821), Борна постаје „дуx Далматиæ атqуе Либурниæ“, дакле кнез целе далматинско-хрватске области.

Из градације ових титула, може се извући закључак: да су Франци Борни, као награду и помоћ, давали све већу власт, на све већој територији, док му најзад нису дали и кнежевски положај.Треба знати, да се Србија прибрала у време Kрепимирове власти и повела је ослободилачки рат, да би ослободила окупиране територије. Победила је Франке у Срему, код Славонског брода и у трећој бици, такође, 829. године у Истри, те је половина Истре и североисточна обала Јадранског мора враћена у Србију, што је српски краљ Kрепимир прославио у главном граду Србије – Скадру.

Већ се зна, а и на основу и изјава данашњих немачких историчара, да су у Србији биле племићке административне области: Рашка, Зета, Хрватска и Босна. Нису то биле посебне државе – како је то фалсификовано у друштвеним наукама у 19. столећу, а одржано до данас!

Било би корисно за све нас – да ове чињенице о древној и раној средњовековној истини о Србима и осталим Словенима упућујемо словенским државницима, научним установама, гласилима и појединим истраживачима. А и да упућујемо писма Влади, Председнику и Скупштини Републике Србије – да мењају садржаје о „неписменим“ Србима и осталим Словенима до 9. столећа Нове ере!

Из књиге Слободана Јарчевића

KOMENTARI21 коментара

 1. sergej says:

  Ispade da je Deretić upravu a SAN i ostale Srpske istoričare treba pobiti jer kako oni da opravdaju svoje diplome njbolji lek je pobiti gamad jer oni osporavaju mnoge činjenice.

  • Nenad says:

   Nemoj tako. Jer u tom slučaju, morali bi da izgube fotelje i pasu travu

  • P.P.NJ says:

   Глоговим коцем,ко вампире.

  • Ivana says:

   Normalno da Deretić jedini govori istinu ali ga baš zato sabotiraju hrvati, bošnjaci, šiftari, Srbi jugosloveni, tupavi komunisti, plaćeničke nvo i priglup narod.

   • klaus says:

    cela današnja nemačka je bila srbija ostalo nas je još dosta ali za javnost nas ima jedino u drezdenu lužički srbi iz današnje šumadije miovčani u štutgagartu berlinu i po čitavoj nemačkoj

 2. Karital says:

  Od ovakve veličine do patuljka!

  • Ivana says:

   I bit će Srbija još manja jer nas vode izdajnici a današnji Srbi najveće kukavice.

  • Zahvaljujuči otpadu says:

   Od roda. U snrtnoj borbi sveta svako bira šta voli, ali ne može imati i jare i pare.

 3. tigar says:

  Jasno je da je Deretić u pravu!

  • Sandžak says:

   Al' ste vi srbi teški luđaci. Danas izmislite laž, a već sutra u nju povjerujete i mislite da je istina. Pa nije ni čudo što vas mrze: Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Albanci, Makedonci, Bugari, Mađari, Amerikanci, Njemci... Vratiće Bugari Dimitrovgrad, Bosilegrad i druge svoje gradove. Vratiće Mađari Vojvodinu. Vratiće Rumuni Negotinsku krajinu. Vratiće Bosna Sandžak, Ljuboviju i cijelo Podrinje. Vratiće Albanci Preševo, Medveđu, Bujanovac, a možda i Vranje, Pirot i Niš. Od svakog ste ukrali a od svakog potražujete. A kad već lupetate da se neko vrati korenima (navodno srpskim), pa vratite se vi vašim albanskim korenima, dobro znate od koga potiču Nemanjići, a sami sebe lažete. Sve i da su mi čukunčukun djedovi bili hrišćani, zar da se vratim na idolopoklonstvo, da obožavam slike (ikone), mrtve ljude (svece), ma koliko oni bili dobri ljudi za života? Zar da svom Svoritelju pripisujem osobine njegovih stvorenja-robova? Zar da mu pripisujem dijete? NE! Došla je istina i propala je laž.

   • Kovačević Ljubo says:

    Što dragi brate nisi sve ovo napisao na maternjem turskom ili arapskom, pa da te svi lepo razumemo...i opet te ja volim kao brata rođenoga...ako laže koza ne laže rog.

 4. Vladimir says:

  Naravno da je u pravu,ko mu se suprostavlja,Radivoj Radic,to prezime Radic...

 5. Budi Bog s nama says:

  Srbija je bila velika brale, kada se raspakuje, a može i da se komprimuje na malu oblast. Svi narodi koji govore srpski, nalik srpskom i slično srpskom jesu Srbi i narodi iz nekad vazalnih oblasti Srbije nastalih od južnih i severnih Slovena. Pogledajte samo grbove i zastave, na srpskoj su to sula orlova i kruna, a na hrvatskoj je domino,odnosno sluga ili vazal. Istorija pripada Srbima ali šta je ovo danas ljudi moji? Kakva će nam budućnost biti. Budućnost naša je u Hristu Isusu, Gospodu i Spasitelju našem, ovo nam je otkrio i sam Sveti Sava Rastko Nemanjić i tu nema drugog, dakle braćo Srbi spasenje nam ostaje u Hristu.

  • Nebeska Srbija says:

   Bas tako!!ali prvo da vratimo nase!

  • P.P.NJ says:

   Срби су хришћанство примили,на силу пре 800 година а постоје историјски споменици који потврђују њихово постојање 10000 година- календар који броји 7528 годину,Лепенски вир из 9000 година пре христа. Имају Срби своје,старе богове и божанства а Исус је само божији син и никада неће постати бог јер је Бог Отац бесмртан.

 6. Branko says:

  Ovaj članak vrijedi zlata. Ne znam da li se išta slično može naći.

 7. теоретичар says:

  Срби су данас најбогатији народ на свету. Од сиромашног народа са скраћеном, искривљеном, подметнутом лондонском-бечком и једином историјом, данас сваки Србин има по једно две историје. Бирај аго шта ти драго. Ја нисам ага и још се нисам одлучио које све верзије да одаберем. Мени сад мало једна историја. Треба увек имати резервну, злу не требало. Али не мањка нам. Проблем је само што никако да сазнамо која је права.

  • doktrina soka says:

   potrudi se,za istinu se treba boriti.

  • draco says:

   Srbin je sam sebi svoj najveci neprijatelj

 8. Makii says:

  Nemački istoričari, ali koji, imenom i prezimenom? Bilo bi lepo a bio bi i red da znamo i njihova imena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u