НЕМЦИ ОТКРИЛИ ИСТИНУ – СВИ СУ ОГОРЧЕНИ: Системи ПВО послати у Украјину – Берлин остао без заштите

NEMCI OTKRILI ISTINU – SVI SU OGORČENI: Sistemi PVO poslati u Ukrajinu – Berlin ostao bez zaštite

1 marta 2023

Nemačka je predala Ukrajini dva protivvazduhoplovna sistema „Skajneks“ i „Skajrendžer“ i na taj način ostavila svoju prestonicu nezaštićenom, izjavio je u intervjuu listu „Pionir“ generalni direktor nemačkog mašinskog koncerna „Reinmetal“ AG Armin Paperger.

„Imali smo dva sistema kojima smo mogli da štitimo Berlin, ali ti sistemi su trenutno u Ukrajini“, rekao je on.Paperger je naveo da je reč o kompleksima „Skajneks“ i najnovijoj produkciji koncerna, samohodnim PVO sistemima „Skajrendžer“. Prema njegovim rečima, takvih četiri sistema bi bilo dovoljno da se zaštiti Berlin, međutim, sada se nalazi u opasnosti.

Predsednik koncerna je naveo da u slučaju konflikta na teritoriji Nemačke, zemlja ne bi mogla sebe da zaštiti bez pomoći SAD-a, jer njemu nedostaje svega i to u svim odbrambenim oblastima. On je takođe izjavio da Zapad nije poslao dovoljno tenkova Ukrajini kako bi osvojili izgubljene teritorije.

Rusija je još prošlog proleća poslala zemljama NATO-a protestnu notu zbog isporuka oružja Ukrajini. Moskva je nekoliko puta izjavljivala da bilo koji teret koji sadrži naoružanje za Ukrajinu će biti zakonski cilj ruske vojske.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je naveo da SAD i Alijansa direktno učestvuju u konfliktu i to ne samo isporukama oružja nego i pripremi kadrova na teritoriji Velike Britanije, Nemačke, Italije i drugih zemalja.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    " Hrabri" nemački narod se ni za svoje gaće ne pita. Rasturaju ih američki satanisti na svakom polju a njima Rusija kriva. Kako ste radili tako ste i dočekali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *