НЕМЦИ ОТКРИЛИ ИСТИНУ – СВИ СУ ОГОРЧЕНИ: Системи ПВО послати у Украјину – Берлин остао без заштите

НЕМЦИ ОТКРИЛИ ИСТИНУ – СВИ СУ ОГОРЧЕНИ: Системи ПВО послати у Украјину – Берлин остао без заштите

1 марта 2023

Немачка је предала Украјини два противваздухопловна система „Скајнекс“ и „Скајренџер“ и на тај начин оставила своју престоницу незаштићеном, изјавио је у интервјуу листу „Пионир“ генерални директор немачког машинског концерна „Реинметал“ АГ Армин Папергер.

„Имали смо два система којима смо могли да штитимо Берлин, али ти системи су тренутно у Украјини“, рекао је он.Папергер је навео да је реч о комплексима „Скајнекс“ и најновијој продукцији концерна, самоходним ПВО системима „Скајренџер“. Према његовим речима, таквих четири система би било довољно да се заштити Берлин, међутим, сада се налази у опасности.

Председник концерна је навео да у случају конфликта на територији Немачке, земља не би могла себе да заштити без помоћи САД-а, јер њему недостаје свега и то у свим одбрамбеним областима. Он је такође изјавио да Запад није послао довољно тенкова Украјини како би освојили изгубљене територије.

Русија је још прошлог пролећа послала земљама НАТО-а протестну ноту због испорука оружја Украјини. Москва је неколико пута изјављивала да било који терет који садржи наоружање за Украјину ће бити законски циљ руске војске.

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров је навео да САД и Алијанса директно учествују у конфликту и то не само испорукама оружја него и припреми кадрова на територији Велике Британије, Немачке, Италије и других земаља.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    " Храбри" немачки народ се ни за своје гаће не пита. Растурају их амерички сатанисти на сваком пољу а њима Русија крива. Како сте радили тако сте и дочекали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u