НЕМЦИ ОТКРИЛИ: Путинова армија јача од целе ЕУ заједно!

NEMCI OTKRILI: Putinova armija jača od cele EU zajedno!

31 oktobra 2015

150505092312-01-russias-military-hardware-exlarge-169Obuhvatna vojna reforma, koju Moskva izvodi od 2010-te godine, učinila je rusku armiju jačom od svih armija zemalja EU uzetih zajedno – ocenio je Der Spiegel.

Uticajni nemački nedeljnik naglašava da je ruska armija – u slučaju rata – u stanju da spreči ulazak NATO u Crno more, a i u neke druže za ishod rata bitne regione.

Autori teksta – Markus Beker i Bnjamin Bider – naglašavaju da ruski avio-udari u Siriji i „iznenadne vojne vežbe“ kod američkih generala izazivaju „veliku brigu“.

U ovom kontekstu su naveli procenu komandanta američkih trupa u Evropi – generala Bena Hodžsa – da je Rusija stekla „novu vojnu moć“. Pa joj pridodali i ovu:

„Moskva je sposobna za neočekivana dejstva u kombinaciji sa propagandnim kampanjama, za takozvane hibridne ratove“.

Pročitajte još:

Ovo je vojna moć KINE!

EVO ODGOVORA NA PITANJE: Da li su bolji američki specijalci ili RUSKI SPECNAZ (VIDEO)

IZRAEL: Rusko naoružanje je najmoćnije, na Bliskom istoku se pitaju za sve!

Der Spiegel ovome dodaje da Rusija radi na „sistemima za sprečavanje dostupa (A2/AD) koji će protivniku onemogućavati pristup strateški važnim rejonima. To će obezbeđivati i pomoću sistema PVO i protivbrodskih raketa.

Nemački list svojim čitaocima predočava da ruska armija protivbrodskim raketnim sistemima „Bastion“ može potapati brodove NATO čim iz Bosfora uđu u Crno more.

Der Spiegel navodi i tvrdnju komandanta ratne mornarice SAD u Evropi Frenka Gorenca da Rusi u Kalinjingradskoj oblasti imaju rakete koje mogu da drže pod kontrolom trećinu vazdušnog prostora Poljske.

Putin je 2010-te godine objavio da će njegova amrija do 2020-te dobiti oružja za 500 milijardi dolara.

Moskovski vojni ekspert Vasilij Kašin procenjuje da je ruska vojna reforma, koja je započela 2008-me, „najradikalnija reforma u ruskoj armiji još od kraja 19. veka“.

(Fakti.org)

KOMENTARI6 komentara

 1. Barakuda says:

  Neka, neka i treba !

 2. marko says:

  RUSKA VOJSKA NIJE NAJACA SAMO OD EVROPE JACA JE I OD AMERIKE. PODSETICU RUSIJA IMA VISE TENKOVA OKLOPNIH KOLA I TOPOVA OD AMERICKE VOJSKE. RUSIJA IMA NAJVISE UGLJA NA SVETU 157 MILJARDI TONA I TIME OMOGUCUJE SEBI SILU VOJNU NAJMANJE 120 GODINA TO NE MOZE NI JEDNA ZEMLJA SVETA

 3. miroslav says:

  Nece doci do rata.Nato vise i ne postoji.Sem na papiru.I da u centrali vojne birokrate primaju platu.

 4. triglav says:

  samo idioti i manjaci neće sarađivati sa rusijom.

 5. vitez says:

  eto eto neka neka ...na Kosovu ovce pasu cini mi se moje da su......

 6. Zeljko says:

  Neboji se celog sveta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *