НЕМЦИ ОТКРИВАЈУ: Америка не може да се одбрани од руског нуклеарног напада! У ВЕЛИКОЈ СУ ЗАБЛУДИ

NEMCI OTKRIVAJU: Amerika ne može da se odbrani od ruskog nuklearnog napada! U VELIKOJ SU ZABLUDI

21 januara 2019

Sjedinjene Države ne bi bile u stanju da se odbrane od velikog nuklearnog napada sa strane Rusije – ocenio je nemački ekspert za razoružanje Jirgen Altman.

On predaje na univerzitetu u Dortmundu, a na ovakav način je odreagovao na pre neki dan objavljeni plan Donalda Trampa da modernizuje američki sistem protivraketne odbrane i da radi toga izvede u kosmos bespilotne aparate koji bi teritoriju SAD štitili od nuklearnog napada.Altman je uveren da su američki ključni generali u velikoj zabludi što veruju da je od raketa moguća odbrana pomoću „nekakvog štita“.

Po njegovim proračunima, i najbolje američke rakete-presretači imaju samo deset odsto šansi da obore neku rusku raketu.

Altman posebno ukazuje da je Rusija – nakon što su Amerikanci istupili iz sporazuma o ograničavanju sistema protivraketne odbrane – „razradila mnoštvo načina da smanji efikasnost američke PRO“.

Nemački ekspert zato upozorava: „Amerikancima protiv velikog ruskog nuklearnog napada neće pomoći ni povećavanje broja raketa-presretača na Aljasci. Takve mere mogu pomoći samo protiv onoga čime sada raspolažu Severna Koreja i Iran“.

Altman posebno kritikuje američku ambiciju sa izvođenjem u kosmos protivraketnog oružja sposobnog da uništava satgelite:

„Prvo, Rusija neće takve korake SAD ostaviti bez kontrapoteza. A drugo: ta ideja je doživela krah još sa Reganovom namerom da stvori kosmičke snage SAD. Kretanje na tu stranu samo će pogoršati situaciju u svetu jer će se na orbitama oko Zemlje pojaviti dve kosmičke armije koje se mogu početi međusobno uništavati čak i zbog banalne kompjuterske greške koja onda može isprovocirati i rat na Zemlji velikih razmera“.

Altman na kraju opominje Vašington: „Čista je iluzija da je izvođenjem oružja u kosmos moguće obezbediti zaštitu od napada druge sile“.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. A akoM says:

    Sve to USA zna!Zato i opkoljavaju Ruske granice svojim A-raketama i proturaketama!Pa da iznenada udari prva!Pa da se Rusi ni ne stignu obraniti,a kamo li obraniti,nego da izgube rat i budu uništeni prije nego i počne,u par minuta!Ako dozvole da ih USA na granicama okruži svojim raketama i proturaketama!A ako to ne dozvoli,znači mora Rusija udariti prva!Zato je USA igra dvostruko opasna,jer il' će iznenada napasti prva i uništiti Rusiju jeftino u par minuta,ili će natjerati Rusiju da udari prva!Ova USA politika opkoljavanja Ruskih granica raketama itd.vojnim snagama,je daklen nemiroljubiva,nego ratnoopasna,i to dvostruko,na način kako sam gore objasnio,i ne vodi u dobro,nego u zlo,i to prvenstveno Europu, pogotovo istočnu,ali i Blistok u paketu! Zato je USA i igra,da bi dugoročno iscrpila Euro-Aziju,a sama sačuvala snagu za finalni obračun!Ako se nije preračunala!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *