НЕМЦИ ОТКРИВАЈУ: Ево шта се десило Американцима у Сирији! ПОТУЧЕНИ ДО НОГУ

НЕМЦИ ОТКРИВАЈУ: Ево шта се десило Американцима у Сирији! ПОТУЧЕНИ ДО НОГУ

21 октобра 2019

Повукао је трупе и омогућио турску офанзиву. Онда је претио Ердогану. Онда се са њим договорио.

Саговорници Дојче велеа кажу да Доналд Трамп нема стратегију за Сирију. Амерички партнери су збуњени, утицај Русије и Ирана јача.Амерички председник Доналд Трамп се понаша ноншалантно када се помене ситуација на северу Сирије. У четвртак је упоредио борбе турске војске и курдских трупа са дечијом свађом. „Понекад морате да их пустите да се мало бију“, рекао је Трамп пред фановима у Тексасу, „а онда их раздвојите.“

Од почетка турске инвазије погинуло је готово 500 људи, међу њима близу 100 цивила, преноси Сиријска опсерваторија за људска права. Други извори тврде да је скоро 300.000 људи морало да напусти своје куће. УНИЦЕФ верује да је угрожено снабдевање водом за 400.000 људи.

Али Трамп говори о „дечијој свађи“.

Шизофрене поруке

Пре само две седмице је Трамп наредио повлачење америчких трупа са севера Сирије, што је утрло пут турској офанзиви. И то иако су Kурди били највернији амерички савезник у борби против Исламске државе.

Па ипак, недуго пошто је турска војска отпочела напад, Трамп је претио Ердогану санкцијама и „тоталним уништењем“ економије. А сада је одустао од санкција јер је његов потпредседник Мајкл Пенс у Анкари испреговарао петодневни прекид ватре.

„То је наводно решење проблема који је сам изазвао“, каже за ДW Френсис Браун из Фондације Kарнеги. Она додаје да ни савезницима више није јасно шта Трамп ради. „Прети санкцијама Турској због офанзиве за коју су Анкари мислили да имају зелено светло Вашингтона“.

У политичким круговима се прича да Трамп уопште није консултовао војне стручњаке пре него што је повукао америчке трупе из Сирије.

„Може се рећи да нема озбиљне стратегије. Надлежни ће морати да пожуре како би сачинили неку стратегију“, каже Миајкл Синг, шеф вашингтонског Института за блискоисточну политику и бивши саветник државних секретара.

Стручњаци су сагласни да је огромна штета већ учињена. Трамп је са једне стране оставио Kурде на цедилу, а са друге Ердогана у једном писму позвао да се „не прави важан“ и да „не буде будала“.

„Противници САД често говоре да је наша земља непоуздан партнер“, каже Френсис Браун. „Сада смо то сами доказали.“

Омашена сва три циља

Трампова администрација је раније донела стратегију за Сирију која је имала три важна циља – победити Исламску државу, смањити утицај Ирана и изборити се за промене режима у Дамаску повољне по САД.

„Нови развој ће можда водити поновном јачању Исламске државе“, каже Мајкл Синг за ДW и наставља: „Развој свакако јача позицију Ирана у Сирији. САД ће вероватно имати све мање утицаја на политички договор. Дакле, поражени смо у све три тачке.“У петак је у Вашингтон посту освануо чланак вође републиканских сенатора Мича Меконела који је повлачење америчких трупа из Сирије назвао „тешком стратешком грешком“. Тиме се, написао је Меконел, јачају непријатељи и слабе партнери САД.

То су необично оштре критике на рачун Трампа и то из сопствених редова. Меконел је тражио да амерички војници остану у Сирији. „Амерички ратови су бескрајни једино ако Америка одбија да победи.“

Нејасно је шта ће се десити након што се у уторак оконча петодневни прекид ватре.

Ердоганов режим ту паузу разуме само као прилику да се курдски „терористи“ сасвим повуку из појаса широког 440 и дубоког 32 километра. Ту Анкара жели такозвану безбедносну зону у коју би населила милионе сиријских избеглица које су сада у Турској.

Kурдски политичар Салех Муслим је одговорио да прекид ватре не значи капитулацију. „Спремни смо да се бранимо. Нећемо прихватити окупацију северне Сирије“, рекао је он за локалну курдску телевизију.

У уторак се Ердоган састаје са руским председником Путином. Стручњаци и ту препознају Трампов пораз – руска позиција у Сирији је све јача.

(Дојче Веле)

KOMENTARI24 коментара

 1. Mile says:

  Ne može se reći da su potučeni, nego oni su o tome duže vreme razmišljali. Koliko ih košta američka vojska i održavanje cele Autonomije sirijskih Kurda. Da li im se to isplati. Možda im se ipak više isplati povlačenje.

 2. Mile says:

  Ne može se više praviti strategija tipa "Asad da ode, pa da dovedemo nekog našeg". Znači morala bi američka vojska još jako dugo da čeka sedeći besposlena u Siriji jer ISIS je odavno potučen, a pitanje je da li bi ikad ostvarili taj cilj da postave nekog svog igrača da vlada Sirijom. Tako dugo čekanje uz visoke troškove ne isplati im se. Nova strategija je možda već u igri sa poslednjom nadom (nada umire poslednja) da u novonastaloj situaciji Rusija i Turska mogu se naći u sukobu.

 3. Velika Metla says:

  После Вијетнама где су добили по њушци никада се више нису окомили ни на једну иоле озбиљнију државу. Кукавице холивудске.

 4. milorad2 says:

  Tramp uništava "novi svetski poredak" očigledno, seče im internacionalnu granu koja im je davala odlučujuću političku moć unutar USA.Očigledna je namera demontiranja svih podzemnih sistema, terorističkih grupa i drugih izvora finansijske moći te internacionalne grupe bez imena sem reference "novi svetski poredak".Možda neki nisu zapazili ali u toku zadnjih god.dana je bilo nekoliko zaplena OGROMNIH količina narkotika, u pitanju su TONE.I to je deo uništavanja finansijskih izvora te grupacije koja je očigledno posegnula za apsolutnom dominacijom i počela već da stvara PRIVATNE armije bez zastave, što se videlo u siriji.Takodje sada ima smisla, vrištanje klintonove o ruskoj zaveri. Očigledno je da ima neka koordinacija a i nemiri u hong-kongu uopšte nemaj uveze sa trampovom administracijom.Neko je stavio taj plan u pogon pre vremena, da zamajava kineze, dok se NSP bori sa trampom.Očigledno je da je ekonomski "rat" trampa sa kinom u stvari pritisak na tu finanasijsku grupu iz senke i očigledno je da kinezi sami nemaju ništa protiv.Sada se vidi da teorije zavere nisu bile teorije i da se dešava upravo ono što su ranije neki ljudi, koje su proglasili ludaciam i frikovima (u prevodu na Srpski-čudacima).Da je klintonova pobedila mislim da bi već sad imali 3.sv. rat, ali pripreme su otišle toliko daleko da je sad demontiranje tog podzemnog sistema prilično zahtevan poduhvat i trajaće sigurno još najmanje 10.god sa prilično još uvek neizvesnim ishodom.Jedna bitka je dobijna ali rat se nstavalja i to rat svim sredstvima po celom svetu do ISTREBLJENJA.Nadajmo se da se to neće proširiti i doći do nivoa ubacivanja odredjeniah nacija u PRAVI rat, kao što je uradjeno u hitlerovom PROJEKTU.Mislim da će sad da krenu potresi na berzi i da će ta podzemna ekonomsko politička grupa d pokušpa destabilizaciju USA u nadi da će uspeti da izvedu pravi državni udar i postignu toitalnu dominaciju unutar te države kao što je i planirani ali tak za 50 god od sada.Pošto su eksponirani oni će MOŽDA da pokušaju to ali takodje postoji mogućnost ponovnog bekstva u mrak.Kako god bilo očigledno je da nacističko zlato i ideje imaju neke veze sa ovim što se dešava jer arapi su svakako od nacista progalšeni "arijevcima" a saudijski emiri su dovoljno glupi i bogati da kupe tu priču od SS a to je smo jedan od cevovoda opljačkanog bogatstva iz evrope od strane SS jer sve je završilo u NJIHOVIM rukama.To je segment tajne istorije koj je sad neophodan da se obelodani.

  • теоретичар says:

   Нема никакве дубоке државе у Америци. Ако баш хоћете, дубока држава у Америци је Америка. А те борбе демократа и републиканаца су активне још од памтивека и медијски су добро дошле да покрију многе друге акције. Цео свет се узбуђује на неке борбе Трампа и дубоке државе, осим Американаца. Медијска дубока држава је производ ЦИЈЕ за забављање Света ријалитијем. Ако нисте приметили, Америка врло успешно санкционише многе државе и све више стиска човечанство. И иде јој од руке и ноге. Дубока држава је наставак теорија завера које тако лепо забављају доконо човечанство да је донета одлука да се настави и да се то назове дубока држава. Дакле, у стварности она не постоји, нема никакву моћ одлучивања а у теоријама је добродошла и баш се лепо забављамо.

  • Косовац says:

   @ milorad2, …..Пушти то што „теоретичар“ прича. Чујеш, нема никакве Дубоке државе у Америци, све је то реалити теорије завере. Мало морген. ……………Потпуно си у праву, само нисам сигуран да ће сорошоиди тако лако да попусте. Сорошоиди немају неку масовност зато што су дегенерични. Али њихова снага се састоји у великој моћи новца и пропаганде а самим тим и индоктринације. И великом финансијском моћи. Али неко који има реалан приступ војној и жандарској сили, претпоставка је да је то Трамп, он ту сорошоидну пошаст може да реши доста елегантно. Наравно, ако успе да одоли корупционим способностима сорошоида, који су ту веома јаки. ……………Али ако је индоктринација узела маха као код нас у вези Мини хидроелектрана, где и обични образовани и технички образовани људи „верују“ овој плими информација које шаљу НВО зелена банда и српско министарство екологије, о штетности Мини ХЕ, онда пиши пропало. Зато што своје дегенеричне налоге, које нико не би послушао, остварују елегантно силом власти, законским присилама. ……………Дакле, реално могуће је да Трамп прочисти тај врх власти, ситне рибе би се онда повукле у подземље, остао би проблем шта са глумцима и новинарима. Ништа лакше, глумци су кварљива роба, њих ставити у замрзивач. А новинари, лако је и са њима, они су кукавице и пси луталице у сталној потрази за новим господарем. Када схвате да је сада то Трамп, одмах ће променити плочу. Наравно да и њих тада треба адекватно наградити, и новинари имају жену и децу.

   • milorad2 says:

    ne može se nikao porediti ovo POZORIŠTE LUTAKA u Srbiji i ono što se dešava u USA a pogotovo ne ono i oni koji stoje IZA trampovih ledja.Očigledno je da tramp barata realnim i stvarim informacijama i sasvim je sigurno da oni ne dolaze od obaveštajnog ili diplomatskog aparata u USA koji je izgleda do te mere korumpiran i filovan agentima tzv."deep state" za koje niko ni ne zna tačno čije naloge ispunjavaju.Ztamp upravo ta dva segmenta američke administracije još uvek ne može da obuzda i trebljenje spavača i preletača će tu da bude dugotrajan proces ali nije tramp ni sam ni jedini na tom poslu.Ko je hteo da slušta i da SHVATI šta je tramp REKAO JASNO i GLASNO biće mu sasvim jasno, a tramp je rekao;"vratiću ameriku američkim gradjanima" ništa više i ništa manje i to je veoma jasna izjava koja potrvrdjuje sve slutnje o infiltrciji stranih podzemnih rupa uqamerilki državni i politički aparati i to NISU RUSI.Na žalost Srbija će biti verovatno medju poslednjim državama koja će se osloboditi eksponenata te mračne zavere i to uopšte ne čudi s obzirom koji je napor novac i vreme uložen u uništavanje naše države i našeg narodai ali posle ovih dogadjaja ne sumnjajte da je neonacističkoj finansijskoj i političkoj grupaciji u svetu odbrojano vreme postali su previše opasni ZA SVE OKO SEBE i zato će se SVI zajedno obrušiti na njih.

    • Косовац says:

     @ milorad2, …..Само да кажем, ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА у Србији је идентично са позориштем лутака у свим чланицама ЕУ са изузетком делимично Мађарске и делимично Велике Британије. Хоћу да кажем да сорошоиди ту владају комплетно. И у Америци где им је вероватно исходиште, сада им проблеме прави екипа Доналда Трампа. ……….А Србија је падом Милошевића, престала да бива једина светла тачка на карти Европе. И уклопила се после 5. октобра врло брзо у елитне сорошоидне колоније Великог Брата. Још 1992. године, Џорџ Буш старији је изјавио да је СР Југославија (Србија) највећа опасност за Америчку безбедност. Зато смо и трпили толики притисак и неправду. Српска сорошоидна опозиција је то исмејавала, глупа, не схватајући да је Буш мислио на Србе и Милошевића који су једини на свету ПРУЖАЛИ отпор, није мислио наравно да су срби опасност као војна сила. Да Срби не постану случајно пример другима, он је ту с правом видео опасност.

 5. теоретичар says:

  Па ко преживи у прашини. Дакле...

 6. теоретичар says:

  Исил је створила Америка, подржала Турска, Саудијска Арабија, Израел, Холандија, Велика Британија(уз њих и Канада и Аустралија), Немачка и Јапан, Јужна Кореја,(и Србија). Исис борци су већим делом Ирачани, Туркмени, Албанци и муслимани СФРЈ а уз њих су долазили сви радикални и млади исламци из ЕУ и муслиманских држава бившег СССРа и добар део из Чеченије и уз благослов ЦИЈЕ и муслимани Заоада. Наоружање је прављено у Мађарској, Немачкој. Холандији, Пољској, Србији и делом код неких америчких савезника, без ознака произвођача а лемузине су прављене у Ј Кореји и Јапану. Да би сакрили траг наоружању, отворили су неке мобилне радионице чији рад су стручњаци Туркмена, а што нису они, урадили су муслимани Запада који су дошли у помоћ својој браћи с апасошима ЦИЈЕ и врло брзо савладали вештине прављења неткова и бомби и ракета тако да су већину муниције самостално правили а основне елементе су увозили са црног маркета свих држава света што подразумева и Кину и све опет уз благослов ЦИЈЕ. Медијско покриће је комплетно организовала ЦИЈА тако да медији никад не напишу нешто важно о ИСИЛу. Имали су теренске вође али главни вођа и команда је била у ЦИЈА канцеларији. ЦИЈА је помогла "независном извору" смештај и средства у В Британији тако што га је сигурно пребацила у В Британију. Он је валда неки Сиријац као демократа и служио је као параван за објављивање којекаквих подвала и глупости које је ЦИЈА пласирала преко њега а то и данас ради. Америка је омогућила и стварање разних фанатичних огранака ИСИЛа који су служили да буду "бомбардовани" и уништавани у име ИСИЛа. Када су сравнили Сирију са земљом, јер Асад није дозволио изградњу цевовода кроз Сирију, вратили Сирију у средњи век и спремили је да више никад не каже "НЕ" западу, дошло је време да се активира Турска и спаси своје ИСИЛ ратнике Туркмене Сирије а део ИСИЛа је пребачен на руске границе и тамо, уз благослов Запада стрпљиво чека нови задатак.

 7. теоретичар says:

  Када су се Руси умешали, а ни они никада нису ништа објавили о ИСИЛу, што значи да су партњорски поштовали тајну Америке, испоставило се врло брзо да су у ИСИЛу бројни Чечени, а Кадиров, преплашен за могуће реакције Русије, по налогу ЦИЈЕ нагло почиње антиИСИЛ пропаганду и чак прети слањем Чеченских трупа у Сирију да побију савезнике Амере и Исиловце, што му наравно Русија није дозволила јер би сви Чечени очли у ИСИЛовце. Након једно годину дана рекламирања, Руси су наредили Кадирову да завеже и он је јадник утихнуо. То је Америка радила задњих пар година јер све остало што је могла завршила је. Амери нису изгубили ниакав рат нигде. У Кореји су направили две државе - Корејску Хрватску и Корејску Србију коју су оставили ево већ пола века изоловану у некој врсти робовласничког уређења а то су Подржале и Кина и Русија и такво стање је још увек у С Кореји. Када буде затребало, Амери ће се вратити у С Кореју, помоћи јој да делимично изађе из блокаде Запада, Русије, Кине и Јапана и да тамо организује неке покрете против Русије. Тестови колико је С Кореја спремна за тако нешто, већ су кренули са Трампом. Дакле, С Кореја је спремна да крене у извршење захтева Америке само још није све остало спремно. Нешто слично су Амери урадили и са Вијетнамом, и научен како може да се претвори у пакао на земљи, Вијетнаму је након довољне историјске дистанце понуђена помоћ и Вијетнам је ту помоћ прихватрио и већ је дебело завистан од Америке и следи наређења из Америке. За тако нешто је спремљена и Сирија, стим што су Сирију напали неки "други" а не Америка и Америци ће бити знатно лакше да после Асада окрене Сирију где је окренула и Вијетнам. Дакле, драги моји пријатељи, Америка није изгубила ни један рат, него припремила терен и државе за лакшу сарадњу касније. Умесила тесто и оставила га да сазре пре него га почне пећи. Зашто су Кина и СССР држали С Кореју изоловану, знају Зорге и Џемс Бонд али нису хтели да нам кажу. Питајте Русе и Кинезе.

  • Milan says:

   Koliko teških terorističkih napada je bilo i to najpre u Rusiji? Išle su vesti o tome. Zar treba vama lično da pošalju pismo iz Rusije na kućnu adresu da bi shvatili da je to terorizam.

  • теоретичар says:

   Милане, терористичких напада и то једнако тешких као у Русији има готово свуда а сигуран сам да знате да их има и у Америци, Француској, Енглеској и Немакој. Како и зашто, сматрам да је вама познатије и не бих се упуштао у таква објашњења, поготово што не видим неке директне везе мојих коментара данас и тероризма.

 8. теоретичар says:

  Турска има два-три циља на северу Сирије. Први је конзервирање и спашавање Туркмена Сирије, затим убијање и неутралисање Курда Сирије који су трећеколонаши и Ирана и Сирије и Ирака и Турске и зато немају шансе да створе државу никад. Америка је направила још један успешан тест у Сирији а то је Курдски Тест. Са активирањем Курда било у којој држави, убудуће ће Америка бити у стању да врши енормне притиске на све четир државе где они живе. За сада им не требају али су већ примили суви амерички квасац и чекаће жељно наређења Америке убудуће, као што то чека С Кореја или као што је Вијетнам већ дочекао. Вијетнам, који је за главне савезнике "са стране" имао Кину и СССР, чак је поклонио једно острво Кини у оно време али Кина неће да га врати Вијетнаму и то је један од разлога како је касније Америка све то искористила и окренула Вијетнам против Кине. Вијетнам је данас савезник Америке и један од чланова Америчког АСЕАНА, који служи за подметање нигу Кини када то затреба, али са Кином ид далеко лакпе и нема потребе за пире акције Америке. С Кореја се спрема да то исто постане. Ускоро ће то и Асадови наследници исто покушати, јер са Русијом и Кином до данас није било развоја нити напретка. Успут, када је завршила ИСИЛ Сиријски тест у Сирији и Ираку, омогућила Турској улазак у Ирак и Сирију, Америка се полако окренула смиривању Кине исто као што су то некад са Кином радили Монголи и Британија. Кина је утихнула, Пут Свиле се више не спомиње, што не значи да неће бити ствоирен али на Амерички начин, а Кина и даље ради за Америку и спрема се да потпише гаранције Америци као некад Монголима и Британцима. Дакле, ако само пола од ових теорија горе јесу истина, а тачно је више од пола и још нисам имао стрпљења да све пишем у танчине, а да јесам, било би све тачно, волео бих да чујем где је то Америка изгубила рат као што је изгубила и све остале ратове после II Светског Рата???

 9. теоретичар says:

  Америка врши вековну припрему за коначно рушење и поробљавање Русије и све ради плански и на дуге стазе да не понови грешке својих претходника. То је слика данашњег света.Мало збрда здола, али јесте слика. Нема никаквих пораза Америке а мало медијских подметачина о сузама јадних и разочараних америчких војника над јадним и одбаченим Курдима је масло ЦИЈЕ, невероватно успешно и погодило у сва срца Срба, Руса и којекавих пришипетља које пузе око америчких ногу и гледају да избегну гажење. Ако нисте приметили, време је а то је да је Кина уклоњена са светске сцене и више ништа не ради громогласно него потписује тритије Америци већ скоро 14 месеци и никад јадна да потпише задњи. Русија већ само што не плаче од партроњисања полако схватајући да за њу тритији неће бити исте врсте као кинески, него пре као Индијански. Е, сад. Атомске главе за одбрану Русије и све то полако труне у магацинима и исцрпљује Русију зато што их стално и беспотребно мора обнављати, али једина гаранција да неће бити згажена поново су баш те атомске главе а Амери никако да покрену атомски рат и Русија бива све више исцрпљена. Хтела не хтела, кренула је путем СССРа, ушла у трку у наоружању иако тврди да није и Амери немају потребе да превише мењају пут и начин како су срушили СССР јер и Русија прави исте грешке као и тај јалови СССР. А које су то грешке, мрзи ме да пишем. Досадили ми већ са својим партрињисањем и немам више инспирације да објашњавам Русију.

 10. теоретичар says:

  И ајд већ једном дођите себи и не заваравајте се да Трамп нешто уништава. Трамп ствара и довршава планове. И изнад свега, Трамп није Србин. То је била само шала.

  • doktrina soka says:

   Brate ala ga ti nadrobi,da pas s maslom to ne bi pojeo.Pa kada si vec krenuo da pises traktat,jer to nije nikakva analiza, o Americi,sto malo, malo prekidas misao i pises "mrzi me da pisem".Ma brate stvarno.Glavno i osnovno u politici su uvek bitni interesi,i strane se prema tome lako menjaju,inace politika je kurva "cija mlada".

   • теоретичар says:

    Брате, није ти кер добар.

  • Косовац says:

   @ теоретичар, …..Брате, ала га ти надроби, али ако, нека си. …..Само ми је чудно да ниси приметио како сорошоидима клецају колена. Него их ти величаш, као да си малтене сорошни патриота. А Чивуте си скроз заборавио, канда мислиш да сада није време да се таласа по тем питању.

   • теоретичар says:

    не пали то, пријатељу. Оно горе су ти већином чињенице и оно што америка ради. А зашто људи више волу теорије, никада ми неће бити јасно. Претпостављам, лакше им је кад легну да спавају. И ја сам дуго био на тим таласима и никако нисам разумео зашто америка увек има користи и све је јача када увек губи? Замисли, ми знамо да је све ратове изгубила и губи их већ скоро 100 година...А кад се окренеш они здрави, чили и уводе санкције другим светским силама ко од шале. Зар то није мало контроверзно схватање? Одатле па до истине нема црвене линије. Пробај, размисли отворених очију. Америка је многима распршила снове само зато што имају погрешно схватање свега што се догађа. А то што моје шкрабање мало личи на похвале...тренирам лирику. Ено погледај како људи то гледају. "Ни пас смаслом не би..." а то значи да им мозак није у стању да сагледа исправно или бар ту негде. Зато ме и не љути. Људи нису зли али не волу да им неки теоретичар разбија снове. За С Кореју први део је истина и чиеница а други моја терија заснована на старту америке према разговорима са С Корејом. Немо се заносиш да је то Трамп. Трамп није Србин. То што је започело разговоре са С Корејом је Америка, а не Трамп. Неће људи да дозволе да им неко уништава лет кроз снове. Јер тај лет им је једина утеха данас. Кажем, схватам, не љутим се. Чивути? Ја на њих уопште не гледам као на неку силу која вуче конце и немам намеру да им одговарам на нивоу који употребљавају у својим љутњама. То су жељене теорије завера, настале од људске немоћи да прихвати реалност. Иго је такве маестрално описао.

   • теоретичар says:

    Када су чивути добили своју државу, сви снови су им се распршили зато што немају ни једну мирну ноћ. Боље да су остали у Русији где су имали још увек своје дивне снове али и савршени мир. Од када је Израел створен, они су гола патња. Џаба им пара. Тај Сорош никада није имао људске радости. Напросто, утопио се у своје комбнације и умро изнутра. Од њега ни леш неће остати када склопи очи. Израелци немају ни једну наду за будућност. Грешка природе. Ни сва наука, технологија коју имају, а заиста имају врхунску технологију, ни све паре света им не дају миран сан, јер иза брда стално неко вири и не да им мира. Грешка у корацима, или боље речено, грешка природе. Ја им не завидим ни најмање и не бих био у њиховој кожи ни за какве паре. Били и остали јадан народ.

    • Косовац says:

     @ теоретичар, …..Ти причаш о Чивутима који живе у држави Израел. Теоријски ајде да потврдимо да не могу мирно да спавају јер их неко узнемирава. Али ево рецимо неки антисрби који живе у Србији, крадуцкају српски језик, спавају као заклани, без икаквих проблема. И гриже савести. И нису они јадан народ.

 11. persida says:

  Teoreticar se pravi da ne zna za cionisticki lobi koji je americke predsednike, sve do jednoga, drzao i drzi u saci. Ko to nije shvatio, moze samo da tipka u vetar.

 12. теоретичар says:

  Мадам Персида. Не постоје лобији који воде државе а поготово велике државе. Постоји план и програм развоја и политике државе у неколико делова а сваки је у детаље описан и увек су ту и правила како ће држава нешто радити. То ми зовемо краткорочни и дугорочни планови. У остваривању тих планова учествују сви редом, укључујући медије, политичаре, ционисте, лобисте, књижевнике, теоретичаре, школство, механичаре, шофере, клозетаре и чак се и керови, лавови и вукови тренирају да се понашају по том програму. Ко се не усагласи или грубо прекрши та правила најчешће иде у затвор. У склопу тога је најчешће она метода коју ми погрешно зовемо индоктринисање или испирање мозгова. Није индоктринисање него пут једне државе. Е, сад ту има разних начина како која држава спроводи те планове и да ли их се увек држи, али то је већ широка тема. Зато заборавите лобије јер су они само малецки део политике једне државе и могу, али није обавезно, чак и нешто да ураде. Мадам Персида, вино и жене човек никада не може узети за недељ дана. Не трају толико.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u