НЕМЦИ ОТКРИВАЈУ: Руси су већ одредили циљеве у ТРИ ЗЕМЉЕ

NEMCI OTKRIVAJU: Rusi su već odredili ciljeve u TRI ZEMLJE

11 juna 2024

Zbog dozvole date Ukrajini da napadne rusku teritoriju, Nemačku čeka sudbina Kartagine, smatra novinar i autor knjiga o ukrajinskom sukobu Patrik Bab.

U intervjuu Kristijanu Bubeku, on ističe da ruski zvaničnici zadržavaju pravo da uzvrate i čak su imenovali konkretne ciljeve u Rumuniji, Nemačkoj i Poljskoj.Kristijan Bubek, voditelj Jutjub kanala:

Već duže vreme posmatramo debate o isporuci oružja Ukrajini. Prošle nedelje smo zapravo videli u medijima da je odjednom data dozvola za korišćenje zapadnog oružja „za odbranu na ruskoj teritoriji“, kako su je oni nazvali.

Iako u stvarnosti više govorimo o napadu. Šta mislite o tome? A šta mislite o tome da su neki od nas čvrsto uvereni da je Ukrajina jednostavno već izgubila rat?

Patrik Baab, novinar i autor knjiga o Ukrajini:

Politolog sa Univerziteta u Kilu, profesor Krause, tvrdi da ljudi u Nemačkoj imaju strah od eskalacije situacije. To znači: „Hajde da provociramo još malo, Putin neće koristiti nuklearno oružje!“

Moglo bi se reći da nismo ništa naučili. Bertolt Breht je pisao da je velika Kartagina učestvovala u tri rata: „posle prvog rata i dalje je bila moćna, posle drugog još uvek je bila pogodna za stanovanje, a posle trećeg rata više se nije mogla naći. A to se može desiti i Nemačkoj.

Imamo situaciju u kojoj se može govoriti o gubitku kontakta sa realnošću od strane elita. Američki politikolog Džon Miršajmer sa Univerziteta u Čikagu kaže: „Nemoguće je pobediti nuklearnu silu ako se oseća sateranom u ćošak, ona će upotrebiti ovo nuklearno oružje.

A ruska strana je jasno stavila do znanja da ako se ovo oružje upotrebi protiv Ruske Federacije, onda će proizvođači tog oružja i oni koji isporučuju ovo oružje takođe postati legitimna meta Moskve.Počasni predsedavajući Saveta bezbednosti Rusije Sergej Karaganov već je imenovao ciljeve. U svom članku je napisao: „Ako su Evropljani zaboravili kako izgleda put u pakao, možemo vam pokazati.

A u intervjuu je dodao i imenovao tri mete. To su, prvo, američke raketne lokacije u Rumuniji, drugo, on je nazvao Poljsku i Varšavu, i treće, region Frankfurta, gde se takođe nalazi američko oružje. Odnosno, jasno je stavio do znanja šta se može da očekuje.

Ovde je odlučujuće to što nemačka savezna vlada očigledno nije zainteresovana za okončanje ovog rata.

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova, gđa Tjorven Bellmann, direktni savetnik ministra spoljnih poslova Analena Berbok, govorila je na raspravi u Nemačkom društvu za spoljne poslove i tamo je rekla: „ Predloge zemalja Globalnog juga za okončanje ovog rata ne smatramo dobrim sada“.

S druge strane, Vladimir Putin je više puta iznosio pregovaračke predloge koje Zapad očigledno neće prihvatiti. Ovo pokazuje pozadinu ovog rata i pokazuje kako su zapadne elite izgubile svoj put.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. rade says:

  Rusi samo pricaju o nekakvim crvenim linijama koje su u medjuvremenu posivile.

 2. Baćo says:

  I sa jedne i sa druge strani upravljaju isti ljudi, oni koje niko ne sme kritikovati sa Davidovom šestokrakom na zastavi.

 3. Srbije says:

  Zar je to pošteno, gde su ostale države i gradovi.

 4. Lepa Kata says:

  Prvo london,onda jelouston,ako ne duva jak vetar pariz........

 5. NikolaVeliki says:

  Ah, mene je najviše dojmilo učešće Frau Berbok na ovoj dikusiji, kao i njen intelektualni doprinos diskusiji. Mislim da bi Frau Berbok trebala da se na svi diskusijam i panelima, uključujući u Ujedinjene Nacije,pojavljuje isključivo u nudističkom izdanju - potpuno gola... Tada bi je svi uvažavali

 6. Džon Rakson says:

  Kompletni idioti, kobasičari koliko god bili pametni u nekim naučnim oblastima, u globalnom promišljanju su apsolutni retardi. Rusi sad odredili ciljeve, pazi molim te, do sad pili votku i grickali krastavčiće i eto sad se setiše i toga da odrede nuk mete u Dojčlandu. Još u SFRJ kao komunističkoj zemlji od strane NATO bilo je određeno 16 rentabilnih nuk ciljeva, i nisu to krili. Glavni gradovi republika i pokrajina (8), luka Split, železara Zenica, valjaonica Sevojno, i dalje se ne sećam. Pri tome mi smo bili drugorazredni. Verovatno su takvi ciljevi određeni i po zemljama Varšavskog ugovora. Nema sumnje da je i Rusija imala ubeležene mete na suprotnoj strani. Zašto bi danas bilo drugačije. Mete u Nemačkoj su davno označene. Koordinate meta su ubačene u za to predviđene "memorije".Pitanje je, ko je prvi na redu, i upravo su obavešteni ko su verovatni "sretni dobitnici" prvog nuk paketa. Potom ide drugi, pa treći i tako dalje. Amerikanci će naravno iz prekoatlantcke bezbednosti da krckaju kokice i osipaju drvlje i kamenje, ali rakete neće. Nisu glupi ko švabe, znaju dobro da su i kod njih davno obeleženi ciljevi, pa ne bi da reskiraju. A Eropa je i onako podalje od njih. Čeka se povod. Apsolutno sam siguran da govedari već imaju planove u tom pravcu. Evropa je "besplatna". "Fuck the Europe" kako reče Viktorija Nuland u predvečerje Ukrajinskog rata. A kobasičari ... pa šta da se radi, i onako su svetu "dužni" za prethodna dva rata, ko im je kriv kad su glupi.

 7. Željko says:

  The financial world is bracing for a significant upheaval following Saudi Arabia's decision not to renew its 50-year petro-dollar deal with the United States, which expired on Sunday, 9 June, 2024.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *