НЕМЦИ ОТКРИВАЈУ: Вучићев последњи маневар разбеснео Брисел! ШТА ТО ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ РАДИ?

NEMCI OTKRIVAJU: Vučićev poslednji manevar razbesneo Brisel! ŠTA TO PREDSEDNIK SRBIJE RADI?

10 maja 2020

Nedavni „zaokret“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića od EU ka Kini bio je za Brisel „signal uzbune“.

Sada EU želi da dokaže Zapadnom Balkanu da je, bez obzira na virus koronu, „geopolitički sposobna“, prenosi „Cajt“.Portal navodi da su lideri evropskih vlada i država iz tog razloga održali samit o Zapadnom Balkanu, tokom koga su se dogovorili da će novčano pomoći zemljama regiona u borbi protiv virusa korona.

Naime, Kina, Rusija i Turska šire svoj uticaj u tom području i predstavljaju geopolitičke konkurente Evrope. Istovremeno, balkanske zemlje još čekaju kada će im otvoriti vrata saveza, prenosi nemački list.

Međutim, kako se navodi, ne veruju svi na Zapadnom Balkanu u evropsku perspektivu. Portal podseća da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić početkom aprila „efikasno okrenuo“ od EU.

On je tom prilikom izjavio da „evropska solidarnost ne postoji, i da samo Kina može pomoći Srbiji“, ističe portal.

U tom momentu EU je uvela zabranu na izvoz medicinskih zaštitnih sredstava, dok je Kina isporučivala u Beograd maske i drugu opremu. Predsednik Vučić nazvao je lidera Kine drugom i bratom, ističe se.

„A Vučić nije bilo ko. On je predsednik najveće zemlje na Zapadnom Balkanu. Pored toga, Evropska komisija je računala da će upravo s njim uspeti da vode pregovore i da sarađuje. U Briselu su se nadali da će Srbija postati primer za ostale male zemlje u regionu. Zbog toga je ‘zaokret’ koji je napravio Vučć bio ‘signal uzbune’ i očigledno je ubrzao neke procese“, navodi autor članka.

Ističe se da je EU ukinula zabranu izvoza medicinskih zaštitnih sredstava, a Evropska investiciona banka izdvojila je 3,3, milijarde evra za pomoć u borbi protiv pandemije. Brisel je izdvojio 38 miliona evra za direktnu finansijsku podršku regionu.

KOMENTARI8 komentara

 1. Gardista says:

  Opa Vucko se igra vatrom.

 2. Zorana says:

  Glumi da je sa svima dobar, a niko ga nece. Samo ga jos Soros ucenjuje. Dok izvrsava za Sorosa bice nna vlasti, a cim to prestane, pada! Inace mimo toga nijedan ozbiljna drzvanik ga ne podnosi, pa cak ni Merkelova koja je iz globalisticke ekipe kao i Soros. Dzaba joj se ulizivao kad niko ne podnosi ljigavo smece.

 3. padre says:

  A da oni pričekaju još malo, pa kad sve prođe, kad prebrojimo žrtve, pomognu preživelima?

 4. persida says:

  Vuckola je prolupao, raspasce se u parcice veoma uskoro.

  • Zapadnjak says:

   Ti si na žalost davno prolupala tako da o "prolupavanju " možeš da držiš slovo jedino lekarima u Kovinu i sličnim ustanovama.

 5. Cp6a says:

  Nervira rodoljube zbog briselskog sporazuma i evropskog puta, nervira NATO lokatore što nije mnogo veći izdajnik. Dešava se da prvi lupaju šerpe zajedno sa drugim, što je šizofrenija. Za sada on nekako gura. Dokle će tako, ne mogu da procenim. Da li smo suvereni i da li ga višedecenijsko plansko zapadno instaliranje ovde primorava na takvo ponašanje ili on stvarno veruje u EU budućnost, pitanje je koje muči mnoge rodoljube, a mnogima je "sve" jasno.

 6. Nebeska Srbija says:

  Svi su ga pustili niz vodu,ostaju samo Kinezi..a i njima trebamo da bi izvrsavali eksperiment nad nama-mislim na 5G.

 7. Za Srbiju says:

  Zna on šta radi. Dugoročno uništava Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *