НЕМЦИ ПОДВИЛИ РЕП, ТУРЦИ ИХ ОТЕРАЛИ KАО ПСЕ! ЈОШ ЈЕДАН ИНЦИДЕНТ У НАТО, Ердоган забранио немачким војним авионима да лете преко Турске, ОВО ЈЕ РАЗЛОГ!

NEMCI PODVILI REP, TURCI IH OTERALI KAO PSE! JOŠ JEDAN INCIDENT U NATO, Erdogan zabranio nemačkim vojnim avionima da lete preko Turske, OVO JE RAZLOG!

4 septembra 2020

Ministar spoljnih poslova Jermenije potvrdio je izveštaj u kojem je otkriveno da je Turska zabranila nemačkim vojnim avionima da lete iznad njihovog vazdušnog prostora.

Nemački avioni trebalo je da pokupe jermenske vojnike kako bi se pridružili mirovnoj misiji u Avganistanu.Jermenija je obavestila da je 120 njihovih vojnika trebalo da bude prebačeno u Nemačku gde bi nastavili sa daljom obukom pre angažovanja u Avganistanu u okviru misije NATO.

Nemački list „Špigl“ izveštava da je nemački vojni avion bio na putu ka Jerevanu krajem jula kada su ih iznenadili turski kontrolori leta odbijajući da im dozvole da prelete preko Turske.

Avion je morao da se okrene i vrati u Nemačku. Sredinom avgusta, vojnici su prebačeni u Nemačku preko Rusije.

Ana Nagdalian, potparolka jermenskog ministra spoljašnjih poslova pročitala je obaveštenje: „Sada je jasno da Turska opstruiše NATO i EU mirovne misije jer je njihova pozicija antijermenska.“

Nemačkim avionima zabranjen je prelet preko turske teritorije zbog sukoba Jermenije i Azerbejdžana koji je turski najbolji saveznik u regionu.

Sa druge strane, Jermenija je aktivni učesnik NATO misija od 2009. godine. Novi potez Erdogana usmeren protiv NATO članica samo je još jedan u nizu udaraca koji potresa Alijansu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Archelay says:

    Stvarno?Nato humanitarna alijansa ili,vuk u janjecu kozu?Svasta.E pa prjatelje,Turska je to-ako niste znali.Nema tu zezanja kao sto su radili sa Srbijom i Libijom.Hajde,napadniteje ili iskljuciteje.Ali ne mozete jer do kolena niste joj.

  2. Rista says:

    Bem ti lažljivi, prevrtljivi i glupavi svet. Zapad radi na uništenju pravoslavnih naroda a pravoslavni narodi se guze. Jermenija u nato trupama Avganistana? Da sam juče krepo...Rusija pomaže Jermenima da odu u Avganistan? Da sam juče krepo...Dakle, Rusija pomaže NATO misije, Jermenija je već kao i Hrvatska i šta sam ja to promašio? Gde ja živim i šta ja znam?Rusija odlikuje Mesića, Rusija sve radi što treba NATOu, rusija pomaže obnovu NATO nacista za Avganistan a Zapad joj parča bivše teritorije i bivše ruske narode. Lukašenko, prodan si be, konju. Nemaš nikakve šanse. Rusi će pomoći NATO specijalcima da ti se uvuku u državu zajedno sa ruskim specijalcima. Zato te i čačkaju sa demonstracijama da bi Rusi lakše ušli i tako otvorili put Zapadnim specijalcima. Dakle, Lukašenko kraj ti je blizu. Srbija priznala albansko Kosovo u Americi, rusi kao neće dozvoliti...A niko ih i ne pita. Bem ti ovaj lažljivi, prokleti izdajnički svet. Zakulisne radnje sve moj do mojega. NATO trupe uglavnom ulaze u Avganistan preko baza iz Rusije. Mislio sam da su to Rusi zabranili i prekinuli taj ugovor još pre 7 godina. Znači, Putin se nezvanično predao. Zato Zapad i ne napada Rusiju. Ostaje samo da vreme sjebe mozgove naroda i da se stavi potpis. Malu Crnu Goru i Makedoniju nije niko ni pitao. Tamo nije bilo potrebno vreme. Srbiji je vreme juče isteklo u Vašingtonu, Ukrajini odavno isteklo vreme, Belorusiji polako ističe, Jermenija već u NATO snagama, a Rusija...Pa ona je veća i treba još koja godina.

  3. petrovgrad says:

    Turska je vojno jača od Nemačke. Turaka i njihovih potomaka ima 10 miliona u Nemačkoj. Nemaca nema toliko u Turskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *