НЕМЦИ ПРЕМЕШТАЈУ РУСКЕ РАКЕТЕ? Намећу и посматраче за сваки комад оружја

NEMCI PREMEŠTAJU RUSKE RAKETE? Nameću i posmatrače za svaki komad oružja

3 februara 2019

U Bundestagu je Rusiji ponuđeno da postavi nove rakete 9M729 iza Urala, jer bi takva odluka pomogla u spašavanju Sporazuma o likvidaciji raketa kratkog i srednjeg dometa, piše Frankfurter Allgemeine.

Prema Roderiku Kizeveteru iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i Rolfu Micenihu iz Socijal-demokratske partije Nemačke (SDP), raspoređivanje novog oružja iza Urala odvešće Evropu iz zone raketnog napada 9M729, koja se inače koristi na taketnom sistemu Iskander-M. Prema rečima političara, to će štititi Evropu od pretnje nove trke u naoružanju.Poslanik SDP-a je posebno naveo da je zbog sve većeg protivraketnog štita NATO alijanse Rusija zabrinuta i da možda neće biti u stanju da izvede osvetnički napad.

Zauzvrat, Kizeveter je rekao da primena rakete 9M729 zahteva pažljivo praćenje. Prema njegovim rečima, rakete se mogu prebaciti gotovo preko noći u zapadni deo Rusije železnicom ili kamionima.

„U određenom smislu, mora postojati posmatrač u blizini svakog oružja“, rekao je on.

Osim toga, nemački političari su naglasili da bi Sjedinjene Američke Države zauzvrat mogle da dozvole Rusiji da izvrši inspekciju raketa presretača u Rumuniji.

Istovremeno, mišljenja članova Bundestaga se razlikuju po akcijama u slučaju raspoređivanja ruskih raketa u zapadnom delu zemlje. Za SPD je nemoguće dodatno razmeštanje raketa srednjeg dometa, a CDU ne isključuje takav scenario.

KOMENTARI6 komentara

 1. Pera says:

  Koji su to zombirani idioti ! Udaljite rakete, a mi ce mo vam dozvoliti da se slikate u Rumuniji ? Pa zar nisu mogli da pretpostave da su Rusi vec snimile sve cionisticke rakete uperene u njih ?

 2. bane says:

  No, no mali Udo!` To ruska raketa!

 3. A akoM says:

  A USA rakete u Poljskoj i Rumuniji bi ostale?Lukavo,za nivo djeteta od 5 godina!Ako Rusi to popuše,onda su zbilja u banani!

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Hahahahahahahahahahahahaaaaaa, ŠVABE :-))) Koje ideje :-)))

 5. Becki konjusar says:

  Njet!

 6. Velika Metla says:

  Gde su oni "mozgovi" koji govore kako su švabe pametan narod? Pa ovo ne bi ni u mislima neko mogao pomisliti(da Rusi udalje rakete od švaba,a ovi im došli na granicu s naci-nato pljačkaškom hordom),a kamoli i javno izgovoriti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *