НЕМЦИ ПРЕТЕ: Потребне ракете за напад на Русију!

NEMCI PRETE: Potrebne rakete za napad na Rusiju!

3 avgusta 2019

Zemlje NATO-a moraju da rade na modernizaciji naoružanja, pošto Alijansa danas nije sposobna da se suprotstavi čitavom „spektru pretnji“ koje dolaze od Moskve, izjavio je u intervjuu za list „Zidojče cajtung“ ekspert Nemačkog društva za spoljnu politiku Kristijan Meling.

Prema njegovim rečima, modernizacija naoružanja potrebna je pre svega evropskim državama koje su članice NATO-a. Ruska raketa 9M729, kako je naveo Meling, „za nekoliko minuta može da pogodi sve evropske prestonice, osim Lisabona“.– Mi Evropljani smo veoma ranjivi – smatra nemački politikolog.

Meling je naveo da rakete 9M729 ne mogu da dolete do kopnenog dela SAD, ali da Vašington treba da posveti pažnju razvijanju naoružanja.

– Sada je ključno pitanje da li će Amerikanci i njihovi evropski partneri odlučiti da modernizuju nuklearno ili nenuklearno oružje da bi dobili mogućnost da minimiziraju ruski potencijal za zastrašivanje – ocenio je Meling.

Prema njegovom mišljenju, NATO je dužan da „odreaguje u oblasti nenuklearnog naoružanja“: da poboljša sistem protivvazdušne odbrane kako bi neutralizovao ruske rakete.

– S druge strane, neophodan je i ofanzivni činilac, odnosno rakete koje bi mogle da poraze ruske komandne centre – smatra Meling.

Sjedinjene Američke Države ranije su pozivale Rusiju da odustane od rakete 9M729, koja navodno narušava Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Portparol Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev je izjavio da domet te rakete tokom ispitivanja nije premašio 476 kilometara (dozvoljeno je do 500 km).Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa prestao je da važi od 2. Avgusta, na inicijativu SAD. Rusija je, takođe, obustavila učešće u Sporazumu.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u više navrata isticao da američka strana narušava Sporazum od 1999. godine, kada je počela da ispituje borbene bespilotne letelice, koje po karakteristikama odgovaraju zabranjenim krstarećim raketama kopnenog baziranja.

Od 2014. godine Vašington je počeo da razmešta u Evropi lansere Mk41, koji su pogodni za izbacivanje raketa „tomahavk“, što je, kako je istakao Lavrov, direktno narušavanje Sporazuma.

KOMENTARI4 komentara

  1. Poaro says:

    duguju 20.000.000 nedužnih Ruskih duša iy prošlog rata . a hoće ofanzivne rakete na Rusiju? Pa Rusi jedva čekaju da izmire dug, i to će trajati nekoliko minuta.Nemački narod ne zaslužuje ovakve političare.

  2. mister x says:

    koga zanima misljenje,ovog svapskog idiota!neka zavrsi fiziku pa onda neka pravi rakete,jer ovi koji ih sada "rade" na zapadu ,ocito nisu sposobni da naprave analoga cirkonu ili iskanderu,pa cak ni raketu kao sto je imenovana!

  3. petrovgrad says:

    Neće biti po prvi put da Ruje rokaju Berlin sa kaćušama. Mada šta ime da troše rakete na Germane, kad i onako za dve-tri decenije Nemci će biti manjina u Nemačkoj. Glavnu reč će voditi neki Muhamed ili Fatima umesto Angele ili ovog Kristijana. Danas u Nemačkoj skoro 20 procenata su emigranti, uglavnom 90% muhamedanske vere. Skoro 15 % Nemaca je emigrantskog porekla. To mu dodje oko 35 procenata stranaca uglavno Afro-Azijskog porekla. To nama Slovenima ide u prilog. Germani neće sastaviti 21 vek do kraja, na pola će propasti. Na kraju mnogi narodi su nestali, a što ne bi i Germani koji su u 20 veku pobili 50 miliona Slovena. Genocidni narodi moraju da nestanu, to je zakon prirode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *