НЕМЦИ ПРИЗНАЛИ: ПУТИН ЈЕ РАЗБУЦАО САНKЦИЈЕ ЗАПАДА

НЕМЦИ ПРИЗНАЛИ: ПУТИН ЈЕ РАЗБУЦАО САНKЦИЈЕ ЗАПАДА

28 јануара 2020

Руска пољопривреда последњих година доживела невероватан успон, пише немачи лист Дер Тагесспиегел.

Пољопривредни сектор, захваљујући подршци Владе и ограничењима увоза производа из Европе успео је да надокнади свој заостатак у многим областима. Између осталог, како наводи Линда Гетц из немачког института „Лајбниц“, ако је 2014. године Русије задовољавала 83 одсто својих потреба свињетином, данас у потпуности обезбеђује себе месом. Увоз је практично стао. Производња живине, такође задовољава потребе Русије.Последњих година руска пољопривреда убрзано развија усеве уљарице, пише Дер Тагесспиегел. Међутим, главни извозна култура је пшеница.

„Почетком 2000-их година још је била увозник пшенице. Међутим, данас ни једна друга нација не извози више пшенице од Русије“, констатовао је Гетц.

Kако наводи лист, предстоји да се уради још много тога како би се одржала конкурентност руске пољопривреде. Између осталог, Дер Тагесспиегел указује не незадовољавајућу ситуацију са говедином, и недостатак млечних производа.

Лист наводи изјаву заменика министра пољопривреде Сергеја Левина који је изјавио да треба побољшати инфраструктуру у земљи и повећати ефикасност производње.

KOMENTARI2 коментара

  1. Косовац says:

    Ето, и Руси су се научили да праве пшеницу. ……….Да, да, то је више од открића четврте рупе на дугмету. ……………Па и Путину је дошло из дупета у главу, и престао је да као Руска краљица Романов, депонује злато и новац у Западњачке јудеомасонско сорошоидне банке. ……………Па нормално, санкције су мало изгубиле на ефекту, као ето, Руси су престали да се секирају због тога што Западњачка Јудеосорошоидна господа неће да се друже са Њима. ……….А ви, како холокауст?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u