НЕМЦИ ПРИЗНАЛИ: ПУТИН ЈЕ РАЗБУЦАО САНKЦИЈЕ ЗАПАДА

NEMCI PRIZNALI: PUTIN JE RAZBUCAO SANKCIJE ZAPADA

28 januara 2020

Ruska poljoprivreda poslednjih godina doživela neverovatan uspon, piše nemači list Der Tagesspiegel.

Poljoprivredni sektor, zahvaljujući podršci Vlade i ograničenjima uvoza proizvoda iz Evrope uspeo je da nadoknadi svoj zaostatak u mnogim oblastima. Između ostalog, kako navodi Linda Getc iz nemačkog instituta „Lajbnic“, ako je 2014. godine Rusije zadovoljavala 83 odsto svojih potreba svinjetinom, danas u potpunosti obezbeđuje sebe mesom. Uvoz je praktično stao. Proizvodnja živine, takođe zadovoljava potrebe Rusije.Poslednjih godina ruska poljoprivreda ubrzano razvija useve uljarice, piše Der Tagesspiegel. Međutim, glavni izvozna kultura je pšenica.

„Početkom 2000-ih godina još je bila uvoznik pšenice. Međutim, danas ni jedna druga nacija ne izvozi više pšenice od Rusije“, konstatovao je Getc.

Kako navodi list, predstoji da se uradi još mnogo toga kako bi se održala konkurentnost ruske poljoprivrede. Između ostalog, Der Tagesspiegel ukazuje ne nezadovoljavajuću situaciju sa govedinom, i nedostatak mlečnih proizvoda.

List navodi izjavu zamenika ministra poljoprivrede Sergeja Levina koji je izjavio da treba poboljšati infrastrukturu u zemlji i povećati efikasnost proizvodnje.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Eto, i Rusi su se naučili da prave pšenicu. ……….Da, da, to je više od otkrića četvrte rupe na dugmetu. ……………Pa i Putinu je došlo iz dupeta u glavu, i prestao je da kao Ruska kraljica Romanov, deponuje zlato i novac u Zapadnjačke judeomasonsko sorošoidne banke. ……………Pa normalno, sankcije su malo izgubile na efektu, kao eto, Rusi su prestali da se sekiraju zbog toga što Zapadnjačka Judeosorošoidna gospoda neće da se druže sa Njima. ……….A vi, kako holokaust?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *