НЕМЦИ РЕВОЛТИРАНИ – ДА ЛИ НЕКО МОЖЕ ДА ОБЈАСНИ шта се дешава у Немачкој?

NEMCI REVOLTIRANI – DA LI NEKO MOŽE DA OBJASNI šta se dešava u Nemačkoj?

18 maja 2017

Nemačke vlasti u gradu Hamburgu su počele da oduzimaju rezidencijalne stanove protiv volje njihovih vlasnika, kako bih ih obezbedili za masovni prilv imigranata koji dolaze u grad.

Privatna imovina se sada daje poverenicima koji ih renoviraju u pripremanju da budu iznajmljeni po niskoj ceni migrantima izabranim od strane vlasti.

Portparol okruga Hamburg, Sorina Veiland, rekla je da će se “neophodno“ renoviranje vrštiti na račun vlasnika imovine, i upozorila da sa 400 migranata koji stižu u grad svaki dan, plan o eksproprijaciji će biti dalje razvijen.

Eksproprijacija je odobrena hamburškim zakonom o stambenoj zaštiti (Hamburger Wohnraumschutzgesetz), zakon iz 1982. godine koji je ažurirala gradska socijalistička vlada u maju 2013. godine kako bi omogućila gradu da zapleni bilo koju stambenu imovinu koja je upražnjena više od četiri meseca.

Prisilni zakup, prvi takve vrste u Nemačkoj, kaže se da ima za cilj da izvrši pritisak na vlasnike drugih slobodnih stanova u gradu da ih učine dostupnim za iznajmljivanje. Od 700.000 stanova za iznajmljivanje u Hamburgu, veruje se da je negde oko 1.000 do 5.000 (manje od jednog procenta) upražnjeno, kako procenjuje Senat Hamburga.

Gatestone Institute izveštava: socijalisti i zeleni u Hamburku su nedavno uspostavili “dežurnu telefonsku liniju“ gde lokalni stanovnici mogu prijaviti imovinu pogodnu za zaplenu vlade. Aktivisti su takođe kreirali sajt – Leerstandsmelder – da identifikuju neokupirane nekretnine u Hamburgu i drugim nemačkim gradovima.

Ostaje nejasno zašto je gazda u Hamburgu ostavio svoje stanove upražnjene više od pet godina. Neki su pozicionirani tako da, s obzirom na lokaciju imovine, troškovi renoviranja mogu biti previsoki i verovatno ne bi bili nadoknađeni prihodom od zakupnine.

Gradski zvaničnici su rekli da je ova mera bila neophodna jer, u to vreme, više od 400 novih migranata je stizalo u Hamburg svaki dan, a sva postojeća skloništa za izbeglice su bila puna. Oni su rekli da zbog toga što su vlasnici upražnjenih nekretnina odbili da daju svoju imovinu na rasplaganje na dobrovoljnoj osnovi, gradu treba dati pravo da ih uzme silom.

Tu meru su pozdravili oni koji su na levoj strani političkog spektra. “Činimo sve što možemo kako bi osigurali da izbeglice ne budu beskućnici tokom naredne zime,“ rekao je senator Til Stefen iz stranke Zelenih. “Iz tog razloga, moramo koristiti slobodne komercijalne objekte.“

Drugi tvrde da su napori države da zapleni privatnu svojinu autokratski i zadah komunizma. “Predloženo oduzimanje privatnog zemljišta i objekata je masivan napad na imovinska prava građana Hamburga,“ rekao je Andre Trepol iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

On je rekao da je predložena mera “zakon zastrašivanja“ koji se odnosi na “političke zabrane sa dalekosežnim posledicama. Ciljevi ne opravdavaju sva sredstva.“

Katja Suding, lider Slobodnih demokrata (FDP) u Hambrugu je rekla da predloženi zakon predstavlja “neprihvatljivo prelaženje crvenih linija… Takve prinudne mere će samo povećati odbojnost prema izbeglicama.“

Slične mere eksproprijacije su predložene u Berlinu, glavnom gradu Nemačke, ali su odbačene jer su smatrane neustavnim.

(Mediji / http://freewestmedia.com)

 

KOMENTARI5 komentara

 1. dara says:

  Arapi vladaju Nemackom, zahvaljujuci Jevrejki Kasner, koja se predstavlja kao Merkel. Kad propadne nacionalna drzava, sve je iluzija, roba za prodaju.

  • Stepa says:

   Nemacka je oblepljena plakatima od strane drzave na tri jezika: - Turski - Arapski - Nemacki Pametnome dosta gde ide ta zemlja.

 2. električar says:

  Znači, kad "gazda" odluči, ne mora da važi ni osnovni kapitalistički zakon o neprikosnovenosti privazne imovine ... Tj. kad "gazda" odluči dobra je i ona prva faza mrskog komunizva kad se vrši oduzimanje viška imovine i njena "preraspodela" ... Što ti je demoratija, čovek se uči dok je živ ...

 3. Borna says:

  nešto mi pade na pamet Dejan Lučić sa svojim "pamflet romanom" :"Islamska republika Nemačka"! Nema veze štoje pisana pre dosta godina.

 4. Petar says:

  Ja bih mogao da objasnim šta se dešava u Nemačkoj i zašto, ali bi to zahtevalo mnogo prostora i vremena, a ne isplati mi se, jer za nas nije mnogo bitno. Mi treba da se usredsredimo na svoje nevolje kojih imamo u izobilju. Samo u kratkim crtama, Nemci su ga naje*ali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *