НЕМЦИ СЕ УНАПРЕД ПРЕДАЛИ: Нећемо ратовати против Русије!

NEMCI SE UNAPRED PREDALI: Nećemo ratovati protiv Rusije!

30 aprila 2021

Nema gotovo nikakve šanse da bi se Nemačka uključila u nekakvu vojnu akciju NATO protiv Rusije, čak i ako bi ova upala na teritoriju baltičkih država, uveren je novinar „Handelsblata“ Volfgang Munhau.

On dodaje da bi bilo naivno misliti da bi 5. član Severnoatlantskog sporazuma o kolektivnoj bezbednosti momentalno stupio na snagu u slučaju oružanog konflikta između Rusije i Alijanse.Prema njegovom mišljenju, tačka na kojoj bi, hipotetički, mogao da počne sukob je Suvalski koridor – prostor u dužini od oko 100 kilometara koji bi mogao da poveže teritoriju Belorusije i Kalinjingradsku oblast. Tu sada prolazi granica između Poljske i Litvanije.

„Ne mislim da među nemačkim političarima može da se uspostavi većina koja bi podržala vojne akcije u bilo kojoj formi“, naveo je autor članka i podsetio na reči predsednika Nemačke Franka-Valtera Štajnmajera o tome da su manevri NATO u Suvalskom koridoru samo „zveckanje oružjem“.

Takođe je podsetio da je nemački predsednik izjavio da je Nemačka Rusiji „dužna Severni tok 2“ kako bi se „iskupila za grehe iz vremena Drugog svetskog rata“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Srbski vitez says:

    Izgleda da su se švabovi konačno dozvali pameti i trajno naučili lekciju iz prethodnih pokušaja da osvoje neosvojivo i pobede nepobedivo.

  2. Kostakos says:

    Ne moze se stim iskupiti. Kajanje pa oprastanje. Prema jevrejima je kajanje veliko. Prema rusa pola kajanje. Prema srba nije veliko kajanje. Meni izgleda da je njihovo kajanje zavisno od pritiska sa strane. Mislim na drzavu. Pojedinci su drugo.

  3. Rista says:

    Ne bih ni ja ratovao protiv Rusije da sam švaba. Kako god okreneš, to samoubistvo načisto. Protiv Rusije može da krene oduševljeno samo retardirani vojnik. Oni ostali će se predati. Ali vojska nije ni predviđena protiv Rusije jer ni Zapad nije blesav i nema nameru da sakuplja mrtve godinama. To be drugačiji rat danas a i ako dođe do oružja, to takođe drugačije od nama poznatog oružja. Samo ima jedan problem. I Rusi imaju nepoznatog oružja i to je ono što Zapad pokušava da ispipa na sve moguće načine, ali Rusi neće da im ispune želje. Rusi im nabili nanos kalibre, kinžale i tako te trice i kučine. To o tajnom oružju će nam Lazanski reći kroz pedes godina kako mu jedan ruski general reko pre pedes godina da imaju tajno oružje pa on znao ali kao novinar i ambasador nije smeo da kaže oma. Hehe… NEĆE biti oružanog napada Amerike na Rusiju. Neće iz prostog razloga što to Rusiji odgovara kao jedino sredstvo da skrati muke i sebi i zapadu. Zna zapad za to i zato neće napasti Rusiju oružjem ni pod razno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *