НЕМЦИ ТВРДЕ: Француска ће по други пут напустити НАТО!

NEMCI TVRDE: Francuska će po drugi put napustiti NATO!

20 septembra 2021

POJAVILA su se nagađanja i procene da bi Francuska mogla napustiti NATO.Zato što Australija – nakon što su je Amerikanci i Britanci uvukli u svoju geostratešku igru protiv Kine – raskinula ugovor vredan 66 milijardi dolara po kojem je francusko vojno brodogradilište (Naval Group) trebalo da zemi kengura izgradi seriju klasičnih podmornica.

Međutim, teško je da će se usuditi da pređe tu crvenu liniju.

Zasad je pošla na otkazivanje zajedničke proslave 240-godišnjice Čisapikske pomorske bitke u kojoj je francuska ratna flota ratovala protiv Velike Britanije na strani tek formiranih SAD.

Tada je Pariz priskočio u pomoć Vašingtonu, ali je sada demonstrativno otkazao manifestacije koje je trebalo da se održe u ambasadi Francuske u Vašingtonu i na palubi francuske fregate u Baltimoru.

Zbog toga je visoki zvaničnik francuske mornarice, koji je već stigao u Vašington, dobio nalog da se odmah vrati u zemlju.

Francuski ministar inostranih poslova Žan-Iv Le Drian potez Australije nazvao je – udarom nožem u leđa.

Nije ga nimalo zanimalo što je to zvanična Kanbera uradila pod pritiskom Amerikanaca koji su joj obećali da će za svoje buduće atomske podmornice dobiti američke tehnologije.

A verovatno nije ni pomislio da je Australija postupila tačno onako kako je to pod američkim pritiskom pre nekoliko godina uradila Francuska – raskinuvši ugovor o gradnji za Rusiju nosača helikoptera klase „Mistral“.

Nemački spoljnopolitički ekspert Aleksander Rar procenjuje:

„Pariz može uneti raskol u NATO. Makron je i dosad bio jedna od najvećih kritičara alijanse jer smatra da ona treba da štiti Evropu umesto rešavanja spoljnopolitičkih problema SAD. Ako Amerikanci nastave sa pritiskom na Evropu povodom Kine – Francuska može ponovo istupiti iz NATO, kao što je to učinila 1966-te pod Šarlom de Golom koji je hteo jedinstvenu Evropu od Lisabona do Vladivostoka. Da je on danas na čelu Francuske, verujem da bi bio pobornik Evrope objedinjene sa Rusijom“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Djordje says:

  KURVA PRICA O POSTENJU PA I FRANCUZI😂😂😂. OVO NIJE PRVI PUT DOBILI SU FRANCUSKI PODLI SMRDLJIVCI TAKO I SA NJIHOVA VINA U IZVOZU ZA AMERIKU. KO SA DJAVOLOM SADI TIKVE LUPAJU MU SE O SOPSTVENOJ GLAVI.😂😂😂🤩

 2. Srbija cveta says:

  Pa naravno, Makron je shvatio da su samo sluge americi za njihove potrebe, i da su pod njihovom komandom. A jedini problem je što u evropi praktično vlada mir pa tu nato nema šta da radi.

 3. padre says:

  Nema Makron muuda za nešto takvo!

 4. Karital says:

  Odu nam avioni u tri pm!

 5. da da says:

  Francuska će slušati gazdu kao i dosad što je slušala,jer ona je samo rob Amerike kao i ceo NATO i EU.

 6. Petrovgrad says:

  To kada se prevede na Srpski jeyik, Francuska ulazi u savez sa Rusijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *