НЕМЦИ ТВРДЕ: Руска противракета – оружје судњег дана

NEMCI TVRDE: Ruska protivraketa – oružje sudnjeg dana

12 juna 2019

Nemački časopis „Štern“ nazvao je rusku protivraketu PRS-1M oružjem sudnjeg dana.

Časopis navodi da Rusija ima prednost u oblasti hipersoničnog oružja, što Moskvi daje pravo da govori o vođstvu u trci u naoružanju.

„Ova protivraketa napravljena je za slučaj mogućeg nuklearnog rata i predviđena je za presretanje američkih raketa i zaštitu Moskve i drugih gradova“, navodi se u članku.„Štern“ takođe naziva ovu raketu najbržom u svetu.

„PRS-1M je pravo oružje sudnjeg dana koje se može koristiti samo u ratu koji će uništiti svet“, zaključuje časopis.

PRS-1M je deo protivraketnog sistema odbrane A-135 „Amur“. Prve raketne probe izvršene su u februaru prošle godine. Ona može da dostigne brzinu do 14,5 hiljada kilometara na sat. Ranije su mediji saopštili da PRS-1M može da presreće borbene jedinice interkontinentalnih balističkih raketa na udaljenosti od preko 100 kilometara i na visinama od pet do pedeset kilometara.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    samo neka se nemci trpaju tamo gde im nije mesto.opet pnavljam ako nemci i nemačka na bilo koji način bud uumešani u napad na rusiju mogu da budu sigurni u sopstveno istrebljenje, pobiće ih rusi kao komarce.Neke stvari nE MOGU da se zaborave, mogu da se OPROSTE ali nisu zaboravljene.

  2. persida says:

    Dobre su ruske rakete, ali nikada nece biti upotrebljene, cionisti su stavili katanac.

  3. Vojna i ojdesve says:

    Kraj sveta... Dolazi... Na dohvat nosa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *