NEMCI U STRAHU: Plašimo se rata između Rusije i NATO pakta

NEMCI U STRAHU: Plašimo se rata između Rusije i NATO pakta

6 avgusta 2014

German_flag_(7664379976)Svaki treći Nemac veruje da bi mogao izbiti rat između Rusije i NATO zbog Ukrajine, pokazuje danas objavljena anketa.

Nemci, čija je zemlja razorena u Drugom svetskom ratu, pozdravljaju napore kancelarke Angele Merkel da spreči eskalaciju tenzija izmedju Rusije i NATO, prenosi Rojters.

Nemačka je dugo odolevala američkim pozivima da pooštri sankcije Rusiji zbog njene aneksije Krima, da bi promenila stav tek pošto je oboren malezijski avion iznad istoka Ukrajine, podseća Rojters.

Prema anketi magazina Štern, 33 odsto od 1.000 anketiranih Nemaca reklo je da ne bi isključili rat kao posledicu ukrajinske krize, dok je njih 62 procenata kazalo da je rat malo verovatan.

Prema navodima portparolke NATO Oane Lungesku, Rusija je nagomilala približno 20.000 vojnika na istočnoj granici Ukrajine i mogla bi pod izgovorom pružanja humanitarne pomoći ili sprovodjenja mirovne misije da ih uputi na ukrajinsku teritoriju, prenele su ranije danas agencije.

KOMENTARI4 komentara

  1. Gojko says:

    Nemci podrzavajte crnca pa cete imati opet priliku, da vidite Ruse po celoj Nemackoj teritoriji, ali razorenoj vise nego u drugom svetskom ratu.

  2. Desanka says:

    NJemačka kao da je zaboravila da ju je zapad uvalio u drugi svetski rat i ponovo pravi iste greške.Zapad voli da ratuje do poslednjeg NJemca a onda da se domogne ruskih bogastava.Istorija se ponavlja.

  3. GoGo says:

    A sto bara Amerika 9000 km nadvor od nejzinite granici??? Se odnesuvaat kako razgaleno detiste, se da e po nivno a ako nekoj im se sprotistavi pistat kako da gi zaklal nekoj i site im se krivi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *