НЕМЦИ У СТРАХУ ЗБОГ АМЕРИЧКОГ ПОВЛАЧЕЊА

НЕМЦИ У СТРАХУ ЗБОГ АМЕРИЧКОГ ПОВЛАЧЕЊА

4 фебруара 2021

Сједињене Америчке Државе ће замрзнути планирано повлачење 12.000 војника из Немачке док Пентагон не заврши преглед планова донетих током мандата бившег председника Доналда Трампа, рекао је начелник Европске команде америчке војске генерал Тод Волтерс.

Волтерс је саопштио да амерички секретар за одбрану Лојд Остин „спроводи веома детаљан преглед планова“, али није навео до када они треба да се заврше, преноси Спутњик.Док Остин не заврши преглед, одлука о повлачењу америчке војске из Немачке биће замрзнута, додао је Волтерс.

Сједињене Државе планирале су да преместе своју Европску команду из Штутгарта у Белгију и да врате Другу коњичку регименту из града Вилзека у САД.

Само 6.000 војника требало је да се врати у САД, док је за остале било планирано да се преместе у регион Балтика.

Волтерс је додао да ће бити „размотрене све стратешке опције“.

Бивши амерички председник Трамп наредио је повлачење око 34.000 војника из Немачке, оптужујући НАТО чланице да зарађују на америчкој војсци.

Раније су и генерал Волтерс и Трампов секретар за одбрану Марк Еспер говорили да ће пребацивање војника из Немачке на друге локације повећати безбедност у Европи.

Планирано повлачење америчких трупа наљутило је тада немачке званичнике, али сада је Остин, према наводима Ројтерса, уверио своју немачку колегиницу Анегрет Крамп Каренбауер да ће се САД у будућности консултовати са Немачком око сличних одлука.

(ФоНет)

KOMENTARI2 коментара

  1. Duca says:

    Niti piše da su u strahu, niti treba da budu. Hoće li Rusi ili Kinezi da ih okupiraju (kao što su oni u svoje vreme mnoge...). Plaši se samo onaj ko ima nečistu savest.

  2. Риста says:

    Ма то се германи само шале. Знају они да их Руси неће напасти уколико амерички војници из немачке не нападну Русију. Германи једва чекају да Амери оду и да почну црпљење руских богатстава како им воља. Мало се нашалили, а сада када се амери предомисле, има да плате и да робују још коју деценију а успут, могу да буду послати на Русију поново. Па ко то још не схвата? Немци сигурно схватају. Британија је напустила економски савез са Немачком врло чудно, мање више неочекивано, а један од разлога је да се удаљи од немачке и онога за чега Америка спрема немачку. И то све германи знају, али били политички коректни и забрљали. Немцима уопште није стало до Америчких војника само се и Немци и Амери праве француске собарице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u