НЕМЦИ У СТРАХУ ЗБОГ АМЕРИЧКОГ ПОВЛАЧЕЊА

NEMCI U STRAHU ZBOG AMERIČKOG POVLAČENJA

4 februara 2021

Sjedinjene Američke Države će zamrznuti planirano povlačenje 12.000 vojnika iz Nemačke dok Pentagon ne završi pregled planova donetih tokom mandata bivšeg predsednika Donalda Trampa, rekao je načelnik Evropske komande američke vojske general Tod Volters.

Volters je saopštio da američki sekretar za odbranu Lojd Ostin „sprovodi veoma detaljan pregled planova“, ali nije naveo do kada oni treba da se završe, prenosi Sputnjik.Dok Ostin ne završi pregled, odluka o povlačenju američke vojske iz Nemačke biće zamrznuta, dodao je Volters.

Sjedinjene Države planirale su da premeste svoju Evropsku komandu iz Štutgarta u Belgiju i da vrate Drugu konjičku regimentu iz grada Vilzeka u SAD.

Samo 6.000 vojnika trebalo je da se vrati u SAD, dok je za ostale bilo planirano da se premeste u region Baltika.

Volters je dodao da će biti „razmotrene sve strateške opcije“.

Bivši američki predsednik Tramp naredio je povlačenje oko 34.000 vojnika iz Nemačke, optužujući NATO članice da zarađuju na američkoj vojsci.

Ranije su i general Volters i Trampov sekretar za odbranu Mark Esper govorili da će prebacivanje vojnika iz Nemačke na druge lokacije povećati bezbednost u Evropi.

Planirano povlačenje američkih trupa naljutilo je tada nemačke zvaničnike, ali sada je Ostin, prema navodima Rojtersa, uverio svoju nemačku koleginicu Anegret Kramp Karenbauer da će se SAD u budućnosti konsultovati sa Nemačkom oko sličnih odluka.

(FoNet)

KOMENTARI2 komentara

  1. Duca says:

    Niti piše da su u strahu, niti treba da budu. Hoće li Rusi ili Kinezi da ih okupiraju (kao što su oni u svoje vreme mnoge...). Plaši se samo onaj ko ima nečistu savest.

  2. Rista says:

    Ma to se germani samo šale. Znaju oni da ih Rusi neće napasti ukoliko američki vojnici iz nemačke ne napadnu Rusiju. Germani jedva čekaju da Ameri odu i da počnu crpljenje ruskih bogatstava kako im volja. Malo se našalili, a sada kada se ameri predomisle, ima da plate i da robuju još koju deceniju a usput, mogu da budu poslati na Rusiju ponovo. Pa ko to još ne shvata? Nemci sigurno shvataju. Britanija je napustila ekonomski savez sa Nemačkom vrlo čudno, manje više neočekivano, a jedan od razloga je da se udalji od nemačke i onoga za čega Amerika sprema nemačku. I to sve germani znaju, ali bili politički korektni i zabrljali. Nemcima uopšte nije stalo do Američkih vojnika samo se i Nemci i Ameri prave francuske sobarice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *