Nemci ustali protiv školskog predmeta „Prihvatljivost seksualne raznolikosti“

Nemci ustali protiv školskog predmeta „Prihvatljivost seksualne raznolikosti“

12 januara 2014

Deutschunterricht_pa9615511U Nemačkoj je povedena oštra javna rasprava povodom namere vlade Baden Virtemberga da u školski plan od 2015. godine uvede predmet „Prihvatljivost seksualne raznolikosti“.

Protivnici ove inicijative, kojima su se pridružili katolička i evangelistička crkva, počeli su da prikupljaju potpise protiv ovakve nastave putem interneta. Do sada je on lajn peticiju podržalo oko 90 hiljada ljudi.

Kabinet ministara ove pokrajine, koji je sastavljen od „zelenih“ i kadrova Socijal-demokratske partije Nemačke, smatra da je umesno da se na ovakav način „prevaspitaju“ učenici koji trenutno imaju negativan odnos prema homoseksualizmu.

Glavni cilj buduće školske discipline, prema uveravanjima vlade ove nemačke savezne države, treba da bude „prosvećivanje adolescenata“.

Crkve u nemačkoj traže da se povede „borba protiv svake forme širenja bilo kakve doktrine ili ideologije“.

„To se tiče i ove toliko delikatne oblasti seksualnog identiteta i sa njim povezanih ličnih stavova“ – ukazuju u crkvi.

Glasanje o peticiji koja je dobila naziv „Ne obrazovnom planu – 2015. sa ideologijom duginih boja“, trajaće do kraja januara.

Da bi ovu peticiju „crveno-zelena“ vlada Baden Virtemberga uopšte razmatrala, njeni organizatori moraju da sakupe minimum 100 hiljada potpisa. Ustavom SRN propisano je da građani imaju pravo da pokreću inicijative pred državnim organima. Za to u Bundestagu postoji komitet koji se bavi razmatranjem žalbi i peticija.

Dodatnu prašinu je podiglo je nedavno priznanje bivšeg igrača fudbalske reprezentacije SRN Tomasa Hiclšpergera da ne pripada tradicionalnoj seksualnoj orijentaciji.

Ministar unutrašnjih poslova SRN Tomas de Mezijer pozvao je nemačko društvo i medije „da previše ne uzdižu“ ovu temu. On smatra da ako homoseksualnost pretenduje na normalnost, onda odnos društva prema ovoj temi ne treba da bude uvredljiv.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *