НЕМЦИ УЗНЕМИРЕНИ: Русија има ракете које могу да добаце до нас

NEMCI UZNEMIRENI: Rusija ima rakete koje mogu da dobace do nas

18 aprila 2021

Ministarka odbrane Nemačke smatra da rusko naoružanje i „vojne operacije“ koje, navodno, zvanična Moskva vodi u Evropi predstavljaju realnu pretnju za region.

Anegret Kramp-Karenbauer, kako javlja agencija DPA, naglasila je da oni koji ukazuju na ove pretnja nisu antiruski raspoloženi, već samo konstatuju „političke činjenice“. Osim toga, prema rečima ministarke, Rusija poseduje rakete koje mogu da dobace do Nemačke.Ministarka odbrane je izrazila zabrinutost zbog situacije na granici Rusije i Ukrajine. Ponašanje Moskve je usmereno, kako ona navodi, na „izazivanje reakcije“.

Ovo nije prvi put da Kramp-Karenbauer izlazi sa ovakvim izjavama. On je 14. aprila ustvrdila da ruska strana navodno pokušava da izazove provokacije na granici sa Ukrajinom. Ona je izrazila nadu da „neće doći do daljeg zaoštravanja ovog konflikta“.

Nemačka ministarka je prošle godine izjavila da Nemačka treba da održava visok nivo vojnih rashoda kako bi Evropa mogla da vodi dijalog sa Rusijom sa „pozicije sile“ zbog „očigledne“ vojne pretnje nakon modernizacije ruskog naoružanja.

Međutim, gospođa Kramp-Karenbauer ne pominje da Nemačka sa Rusijom gradi gasovod „Severni tok 2“, koji će joj, zajedno sa „Severnim tokom 1“ omogućiti da postane glavno energetsko čvorište u Evropi: ona će kontrolisati protok gasa praktično u celoj Evropi.

(Sputnik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gardista says:

    Od Kalingrada do Berlina ima oko 400-500 km vazdusne linije...pa Kim Dzo Un ima takve rakete a ne Putin, sta bulazni ova. Dobila zadatak da tvrdi pazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *