НЕМЦИ УЗНЕМИРЕНИ: Русија има ракете које могу да добаце до нас

НЕМЦИ УЗНЕМИРЕНИ: Русија има ракете које могу да добаце до нас

18 априла 2021

Министарка одбране Немачке сматра да руско наоружање и „војне операције“ које, наводно, званична Москва води у Европи представљају реалну претњу за регион.

Анегрет Kрамп-Kаренбауер, како јавља агенција ДПА, нагласила је да они који указују на ове претња нису антируски расположени, већ само констатују „политичке чињенице“. Осим тога, према речима министарке, Русија поседује ракете које могу да добаце до Немачке.Министарка одбране је изразила забринутост због ситуације на граници Русије и Украјине. Понашање Москве је усмерено, како она наводи, на „изазивање реакције“.

Ово није први пут да Kрамп-Kаренбауер излази са оваквим изјавама. Он је 14. априла устврдила да руска страна наводно покушава да изазове провокације на граници са Украјином. Она је изразила наду да „неће доћи до даљег заоштравања овог конфликта“.

Немачка министарка је прошле године изјавила да Немачка треба да одржава висок ниво војних расхода како би Европа могла да води дијалог са Русијом са „позиције силе“ због „очигледне“ војне претње након модернизације руског наоружања.

Међутим, госпођа Kрамп-Kаренбауер не помиње да Немачка са Русијом гради гасовод „Северни ток 2“, који ће јој, заједно са „Северним током 1“ омогућити да постане главно енергетско чвориште у Европи: она ће контролисати проток гаса практично у целој Европи.

(Спутник)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gardista says:

    Od Kalingrada do Berlina ima oko 400-500 km vazdusne linije...pa Kim Dzo Un ima takve rakete a ne Putin, sta bulazni ova. Dobila zadatak da tvrdi pazar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u