НЕМЦИ ЗАКУКАЛИ – ТРАЖЕ ПОМОЋ: „Кинези помозите, од ЕУ нема помоћи“

NEMCI ZAKUKALI – TRAŽE POMOĆ: „Kinezi pomozite, od EU nema pomoći“

24 marta 2020

Administrator nemačkog okruga Hajsnberg i član vladajuće CDU Štefan Puš zamolio je Kinu za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Puš je u otvorenom pismu kineskom predsedniku Si Ðipingu zamolio Kinu za pomoć u zaštitnoj opremi, jer su zalihe zaštitnih maski i kecelja na izmaku.On je u pismu prosleđenom ambasadi Kine u Berlinu podsetio da su vlasti Kine u borbi protiv koronavirusa stalno isticale koliko je važno imati dovoljno zaštitne opreme.

„Ukoliko krizni štav i bolnice ne mogu da nabave dovoljno zaštitne opreme ovde, što je jako teško, to bi imalo dalekosežne teške posledice po zdravstveni sistem okruga Hajnsberg i svih njenih građana. Kao administrator molim Kinu za pomoć“, navodi se u pismu.

On je naglasio da lekari u Kini imaju najveće iskustvo u borbi s epidemijom i da bi razmena struičnih iskustava bila korisna.

Sa više od 1.000 inficiranih i 21 smrtnim slučajem ovaj okrug na teritoriji pokrajine Severne Rajne Vestfalije suočen je sa velikim problemom.

Puš je naglasio da bi mogao da zamisli i sklapanje partnerstva nemačkog okruga sa kineskom provicijom Vuhan, koja je bila zarište infekcije u toj zemlji.

Nakon što je objavio otvoreno pismo njemu se javio generalni konzul Kine u Dizeldorfu i ponudio pomoć.

„Lepo smo razgovarali i ponudio mi je svoju pomoć“, preneo je Puš u video poruci koju je objavio.

On je istakao da je generalni konzul rekao da mu prenesu koje su potrebe u opremi i da će on to dalje proslediti, a da će Kinezi učiniti sve što mogu kako bi pomogli. Puš je još dodao da bi on lično istovario opremu ako stigne.

KOMENTARI6 komentara

 1. Karital says:

  Tako im i treba kad su svu proizvodnju prebacili u Kinu.

 2. Pravda says:

  E pa "dosla maca na vratanca"! Da nece i Njemacka da izadje iz EU 😂😂😂😂???

 3. električar says:

  Izgleda da će se i iz Nemačke čuti: "Živela Komunistička Partija Kine!"

 4. Duh proroštva says:

  Da, nego čekajte da Kinezi najpre pomognu Srbima, pa će onda i Kinezi i Srbi da pomognu vama. Kinezi lečenjem a Srbi kao medicinsko osoblje braće i sestara, za makar pet puta veću platu nego ovde u našoj lepoj srbijici. Ovde dobijaju samo veliko hvala koje se ne može rečima iskazati, ali valjda treba i odgovarajuća stimulacija uz to fala vi onoliko i bog zna kako.

 5. milorad2 says:

  izgleda da su rešili atlantisti da razbucaju nemačku,D banka je pred kolapsom , evro se klati ko šupalj zub sad su im udarili i na industriju sa ovim virusom imaju migrante na lopate,ima nemci da šiznu uskoro šta im se sprema.To je JAKO loše za sve nas NORMALNE u evropi jer samostalna i jaka nemačka bi bila u dobrim odnosima recimo sa naama to je sigurno, mnogo toga odavde i mnogi odavde su njima otvorili oči za ono što njihovi NATO kvislinzi u vrhu politike rade nemačkoj i u ime nemačke.

  • Vukodlak says:

   "Kanda bi se obradovao da dodju,a?"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *