НЕМИЛОСРДНА БОРБА ЗА СРБИЈУ: Путин и Трамп нуде Србији оно што се не нуди свакоме!

NEMILOSRDNA BORBA ZA SRBIJU: Putin i Tramp nude Srbiji ono što se ne nudi svakome!

21 jula 2017

Potvrda Moskve da razmatra isporuku raketnog sistema S-300 Srbiji i to samo 48 sati od kako je Aleksandar Vučić napustio SAD, nije slučajna, pišu “Novosti”.

List podseća da se o nabavci raketnog sistema S-300 već od ranije razgovaralo s Rusima, odnosno da to nije nikakva novina, ali je ta vest ponovo aktuelizovana onog momenta kada je iz SAD stigla, doduše nepotvrđena, priča o tome da je Amerika spremna da Srbiji isporuči F- 16.

Informaciju o isporuci S-300 dao je, ni manje ni više nego direktor ruske Federalne službe za vojnotehničku saradnju Dmitrij Šugajev i to nepunih 48 sati od kako se završila prva službena poseta predsednika Srbije SAD.

Sve to upućuje na to da se Rusija i Amerika bore za premoć preko Srbije, ocenjuju diplomate za “Večernje novosti”.

Bivši ambasador Milovan Božinović kaže za taj list da se ne može verovati danas u takve slučajnosti, jer je raspodela moći u svetu takva da se velike sile više nego ranije nadmeću za uticaj nad najmanjim delom planete, pa i za Balkan.

“Nema ‘usputnih’ izjava, nego su sve one dobro odmerene. Rusiji je Balkan veoma važan, jer je osim Srbije ceo prostor ušao u NATO”, kaže on i dodaje da Amerika, s druge strane, nije objektivan i jednostavan partner.

Za nekadašnjeg šefa diplomatije Vladislava Jovanovića izjava o isporuci S-300 došla je verovatno zbog procene Moskve da se na Srbiju vršipojačan pritisak sa Zapada pa se na taj način SRbiji dajepodrška iz Rusije.

“Isto tako je i Vašington požurio da uputi poziv Vučiću za posetu Ameici čim su s Moskvom postignuti sporazumi o isporuci vojne tehnike”, kaže Jovanović i dodaje da nema sumnje da je izjava Šugajeva dokaz da su Balkan i Srbija usred utakmice za jačanje geopolitičkog uticaja, a u kojoj, osim Rusijei SAD, učestvuju i Nemačka, Turska i Kina.

(Novosti.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. punca says:

    Putin je CAR, a Tramp je samo BIZNISMEN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *