NEMILOSRDNI NEMCI: Stranci imaju šest meseci da nađu posao ili ih deportuju

NEMILOSRDNI NEMCI: Stranci imaju šest meseci da nađu posao ili ih deportuju

30 juna 2014

German_flag_(7664379976)U Nemačkoj je sve teže pronaći posao, a pritisak na doseljenike još bi se trebao da poveća.

Naime, hrišćansko socijalna unija CSU sada zahteva i donošenje zakona prema kojem će oni koji žele da ostanu u Nemačkoj mora će da u roku od šest meseci da pronađu posao ili da napuste zemlju, javlja Dojče vele.

-Želimo da spreči zloupotrebu slobode kretanja. pod time smatramo način da osoba dođe u Nemačku pod izgovorom da traži posao, ali ga nikada ne nađe, nego samo živi od socijalne pomoći – kazao je Stefan Mjer iz CSU.

U jednoj berlinskoj četvrti svaki drugi stanovnik, doseljenik u Nemačku, živi od socijalne pomoći. Postoje pak i druge političke struje koje smatraju da ovakav zakon nije potreban jer se Nemačka i s postojećim dobro nosi sa izazovima onih koji iskorišćavaju socijalnu pomoć i nikada u toj zemlji nisu nameravali da rade, no CSU ne odustaje.

Lažni zahtevi za socijalnom pomoći ubuduće će značiti deportaciju u najkraćem roku. Prošle je godine u Nemačku doselilo najviše ljudi u poslednjih 20 godina, više od milion.

Nemačka izdvaja još 50 miliona evra izbeglicama iz Sirije i Iraka

Nemačka će izdvojiti dodatnih 50 miliona evra finansijske pomoći za izbeglice iz Sirije i Iraka, izjavio je ministar za pitanja ekonomske saradnje i razvoja Nemačke Gerd Miler u intervjuu za „Velt“.

On je podsetio da je poslednje dve godine Nemačka uputila više od 500 miliona evra kao pomoć izbeglicama na Bliskom istoku.

Miler je takođe predložio stvaranje specijalnog evropskog programa koji će se finansirati iz evropskog fonda pomoći izbeglicama.

(Dojče vele, Glas Rusije)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *