НЕМОГУЋЕ ЈЕ БЕСКРАЈНО ТОЛЕРИСАТИ ДРСКОСТ: Путин најавио оштре контрамере Сједињеним Државама!

NEMOGUĆE JE BESKRAJNO TOLERISATI DRSKOST: Putin najavio oštre kontramere Sjedinjenim Državama!

27 jula 2017

Ukoliko SAD usvoje nacrt zakona o novim antiruskim sankcijama, to će izazvati posebno žaljenje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin posle sastanka sa predsednikom Finske Saulijem Ninisteom.

Putin je nazvao razvoj novih ograničenja koja nameće Vašington „posebno ciničnim potezima“ i rekao da će odgovor Rusije zavisiti od konačne verzije zakona.

– Mi se, kao što znate, ponašamo veoma oprezno i strpljivo, ali u nekom trenutku ćemo morati da odgovorimo. Nemoguće je beskrajno tolerisati drskost prema našoj zemlji, istakao je Putin.

Posao Rusije nije da procenjuje izbor predsednika SAD Donalda Trampa, takve procene treba da daje američki narod, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za medije nakon sastanka sa finskim kolegom.

Ruski lider nazvao je ovaj nacrt zakona pokušajem da se geopolitička prednost iskoristi u konkurentskoj borbi i izvuče korist na račun saveznika.

Antiruska histerija – posledica previranja unutar SAD

Predsednik Rusije je takođe naglasio da istraga Vašingtona o „mešanju Rusije“ u izbore govori o porastu antiruske histerije u zemlji i unutrašnjoj političkoj borbi.

On je izrazio žaljenje što se odnosi Rusije i SAD prinose kao žrtva unutrašnjim američkim pitanjima.

– Znamo da u SAD imamo mnogo prijatelja, znamo da tamo ima mnogo razumnih ljudi, rekao je ruski predsednik.

– Što se tiče izbora predsednika Sjedinjenih Američkih Država — to nije naš posao. I ne treba mi da ocenjujemo rad gospodina Trampa. To je posao američkog naroda, istakao je Putin odgovarajući na pitanje da li žali što je za predsednika SAD izabran Tramp.

Predsednik Rusije izjavio je da bi Rusija i SAD zajedno mogle efikasnije da rešavaju međunarodna pitanja i bore se protiv terorizma.

– Delujući u koordinaciji i zajedno, mnogo efikasnije bismo mogli da rešavamo veoma ozbiljne probleme koji se tiču kako naroda Rusije, tako i naroda Sjedinjenih Američkih Država, istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, efikasnije rešavanje problema moglo bi da se odnosi na rešavanje akutnih međunarodnih pitanja, borbe protiv terorizma, očuvanja zaštite prirode, rešavanja ekoloških problema, borbe protiv nelegalne migracije, organizovanog kriminala, ekonomskog razvoja i drugih oblasti.

– Nadam se da će se trenutno stanje stvari jednom završiti i da ćemo preći na novi kvalitet naših odnosa koji ćemo ojačavati i povećavati u interesu naroda Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, rekao je on.

Posledice za EU

Situaciju sa novim sankcijama protiv Rusije komentarisao je i predsednik Finske. On je rekao da je ovo pitanje teško i da neće biti bezbolno za Evropsku uniju i pozivao EU da počne pregovore sa SAD.

– Zato što bi ove predložene sankcije imale neposredne posledice i za druge zemlje, ne samo za Rusiju, rekao je Niniste.

Prema njegovim rečima, Evropska unija aktivno radi u tom pravcu.

– Pridružujem se zahtevu poštovanog predsednika Putina, da bismo bolje razumeli jedni druge u svetu. To bi verovatno odgovaralo interesima svih, zaključio je on.

Nakon sastanka, Putin i Niniste uputili su se na krstarenje parobrodom.

(rs.sputniknews.com, Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Putin drzi pare u zapadnim bankama zajedeno sa svojim zetom, raspitajte se ko je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *