НЕНАД ЧАНАК ПОРУЧИО РУСИМА: „Косово је независно, Јужног тока нема, вратите нам НИС и идите кући!“

NENAD ČANAK PORUČIO RUSIMA: „Kosovo je nezavisno, Južnog toka nema, vratite nam NIS i idite kući!“

16 marta 2017

Nenad Canak 45z

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak rekao je da energetski sporazum sa Rusijom treba raskinuti i pozvao tu zemlju da Srbiji vrati NIS i da „ide kući“.

„Iz raznih politikanstkih razloga, Ruskoj Federaciji su poklonjena naša rudna bogatstva, nafta i prirodni gas, zajedno sa čitavom naftnom industrijom“, poručio je Čanak.

Kako je rekao, godine su prošle, a obećanja nisu ispunjena.

„Kosovo je nezavisno, Južnog toka nema, vratite nam NIS I idite kući“, kategoričan je lider LSV.

Čanak smatra da energetski sporazum treba raskinuti. a dok se to ne desi, povećati iznos rudne rente, a ne da bude najniža u Evropi.

„Nedopustivo je da rudna renta, naknada koju kompanije plaćaju za eksploataciju nafte i gasa, u Srbiji po zakonu iznosi 7% a da taj zakon ne važi za NIS. Ta kompanija s većinskim ruskim vlasništvom i dalje plaća 3% a razlika se izbija direktno iz novčanika Vojvodine i njenih lokalnih samouprava, koje trpe štete od te eksploatacije, a pritom nemaju novca da reše pitanje vodosnabdevanja ili kanalizacije“, zaključuje on.

KOMENTARI7 komentara

 1. kuka says:

  A da ti malo ideš kući?

 2. Slobo says:

  • kuka says:

   Nije pig nego Neca-Gnjeca.

 3. stepa says:

  Ama dokle ces bre biti na grbaci gradjana drzave koja ti ne valja. Seres i pljujes a te drzavne novce koje godinama dobijas ljubis i uzivas dok ih trosis. Od drugog svetskog rata si po skupstinama i muzes li muzes drzavnu kasu a oni koji je pune nek idu u narodnim kuhinjama. Koliko je to tvoje dupence zinulo?

 4. Dragan says:

  Čuvaj se čoveka koga je bog obilježio, kaže narodna poslovica.

 5. Aleksandar says:

  Holesterična duša, slaninarsko razmišljanje. Njega ne uzimaju ozbiljno ni njegovi autonomaši, služi im kao neka vrsta klovna.

 6. Moma says:

  Mnogi su iz Srbije, a pogotovu iz Vojvodine, otišli kod Merkelove, već godinama tamo rade i uživaju pa neka se spakuje deboss, pokupi prnje pa neka otidne tamo na plandovanje. Samo mora znati, tamo se mora nešto raditi i zaraditi a ne mlatiti politička prazna sama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *