Nenad Popović formira – SRPSKU NARODNU PARTIJU

Nenad Popović formira – SRPSKU NARODNU PARTIJU

3 septembra 2014

izb-nenad-popovic 014Jedan broj funkcionera Demokratske stranke Srbije, na čelu sa doskorašnjim potpredsednicima Nenadom Popovićem i Milanom Stamatovićem, odlučio je da napusti DSS i formira novu političku stranku koja će se zvati Srpska narodna partija, saznaje Danas.

Razlog zbog čega su se oni odlučili na ovaj korak je, prema rečima našeg izvora, to što posle odlaska Vojislava Koštunice, „koga su obojica poštovali“, nisu hteli da učestvuju u podelama u DSS.

U osnivačkom odboru SNP, osim Popovića i Stamatovića, nalaziće se i brojne nestranačke ličnosti. Izvor našeg lista blizak nekadašnjem rukovodstvu DSS, navodi da je namera „narodnjaka“ da na političkoj sceni Srbije zauzmu poziciju desnog centra.

„To će biti nacionalna partija koja će se na unutrašnjem planu zalagati za interese domaće privrede i proizvođača, dok će njena spoljna politika biti zasnovana na ravnopravnoj saradnji sa svim našim partnerima“, objašnjava izvor Danasa.

Podsetimo, zbog loših izbornih rezultata na izborima 16. marta ove godine, potpredsednik DSS Nenad Popović podneo je ostavku na tu funkciju, ali je, kako je tada bilo saopšteno, ostao u Ekonomskom savetu stranke.

Popović je krajem marta, u izjavi dostavljenoj medijima, naveo da takav čin oseća kao moralnu potrebu i obavezu nakon loših rezultata stranke.

„Uvek sam zagovarao princip da najviši funkcioneri treba da preuzmu i najveću odgovornost, zato oni koji me poznaju i rade sa mnom neće biti iznenađeni ovom odlukom“, naveo je Popović, koji je u prethodnom sazivu bio potpredsednik Skupštine Srbije.

Jedan od osnivača Srpske narodne partije Milan Stamatović već deset godina je predsednik opštine Čajetina, a od 2007. godine do sada je bio i na čelu lokalnog odbora u toj opštini. On je ujedno i član Glavnog odbora i Predsedništva DSS.

Posle ostavke Vojislava Koštunice na mesto predsednika DSS, strankom rukovodi Aleksandar Popović, koji je nedavno pismom obavestio stranačke organe da će tu funkciju obavljati samo do izbora novog lidera.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *