„НЕНОРМАЛНИ НАРKОМАНИ ИЗ KИЈЕВА СПРЕМНИ НА СВЕ“

„НЕНОРМАЛНИ НАРKОМАНИ ИЗ KИЈЕВА СПРЕМНИ НА СВЕ“

10 августа 2023

Нуклеарна електрана Запорожје се налази на левој обали Дњепра у близини града Енергодара.

Руске снаге у Запорошкој нуклеарној електрани су разрадиле и увежбавале све сценарије за заштиту од могућег напада Kијева, рекао је гувернер Запорошке области у интервјуу за „РИА Новости“.– Имамо планове и за хемијску и за радиоактивну заштиту, у те сврхе смо формирали цео пук, имамо специјалне јединице – казао је гувернер Јевгениј Балицки.

Према његовим речима, „ненормални наркомани“ из Kијева су спремни на све, претња је евидентна, па је зато неопходно увежбати све могуће сценарије.

– Имамо планове и за хемијску и за радиоактивну заштиту. У те сврхе смо формирали цео пук. Имамо специјалне јединице које су спремне за различите сценарије, и за напад са воде и за пробој диверзантске групе. Зато се не плашимо, али морамо да се заштитимо од непријатеља – рекао је Балицки.

Дуж целе линије обале је формирана моћна линија одбране, казао је.Мине су постављене дуж целе обале Kаховског резервоара, који се, након поплава претворио у приобалну зону, казао је.

– Kаховки резервоар више не постоји, сада је то само поље на коме већ ниче трава и дрвеће. Све то је минирано, као и сви прилази. Имамо прилично моћну трослојну линију одбране – нагласио је.

Нуклеарна електрана Запорожје се налази на левој обали Дњепра у близини града Енергодара. Ово је највећа нуклеарна електрана у Европи по броју блокова и инсталисаној снази. Електрана има шест агрегата снаге по један гигават.

Од марта прошле године је под заштитом руске војске. Министарство спољних послова је нагласило да је овај корак потребан како би се избегло цурење нуклеарних и радиоактивних материјала.

KOMENTARI2 коментара

  1. umni 'rvat says:

    narkomanci jedni fašistički...

  2. milorad5 says:

    OJAČALI SU ZAŠTITU REAKTORA SA I MTERA STVRNO JAKA BOBMA DA PROBIJE TO...ALI JE JAKO OPASNO SA VODOM..UNIŠTEJE BRANE JE OTVORILO MOGUĆNOST UKR.MAFIJI I NATO PAKTU DA IZAZOVU TOPLJENJE REAKTORA...DODUŠE RUSI SU IH ISKLJUČILI I TO SA DOBROM BETONSKOM ZAŠTITOM GARANTUJE DA VIŠE NE MOGU IZ KIJEVA DA IZAZOVU KATASTROFALNI DOGADJAJ KONTINENTALNIH RAZMERA ALI ŠIRA OKOLINA ELEKTRANE JE JOŠ UVEK U OZBILJNOJ OPASNOSTI...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u