„НЕНОРМАЛНИ НАРKОМАНИ ИЗ KИЈЕВА СПРЕМНИ НА СВЕ“

„NENORMALNI NARKOMANI IZ KIJEVA SPREMNI NA SVE“

10 avgusta 2023

Nuklearna elektrana Zaporožje se nalazi na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara.

Ruske snage u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani su razradile i uvežbavale sve scenarije za zaštitu od mogućeg napada Kijeva, rekao je guverner Zaporoške oblasti u intervjuu za „RIA Novosti“.– Imamo planove i za hemijsku i za radioaktivnu zaštitu, u te svrhe smo formirali ceo puk, imamo specijalne jedinice – kazao je guverner Jevgenij Balicki.

Prema njegovim rečima, „nenormalni narkomani“ iz Kijeva su spremni na sve, pretnja je evidentna, pa je zato neophodno uvežbati sve moguće scenarije.

– Imamo planove i za hemijsku i za radioaktivnu zaštitu. U te svrhe smo formirali ceo puk. Imamo specijalne jedinice koje su spremne za različite scenarije, i za napad sa vode i za proboj diverzantske grupe. Zato se ne plašimo, ali moramo da se zaštitimo od neprijatelja – rekao je Balicki.

Duž cele linije obale je formirana moćna linija odbrane, kazao je.Mine su postavljene duž cele obale Kahovskog rezervoara, koji se, nakon poplava pretvorio u priobalnu zonu, kazao je.

– Kahovki rezervoar više ne postoji, sada je to samo polje na kome već niče trava i drveće. Sve to je minirano, kao i svi prilazi. Imamo prilično moćnu troslojnu liniju odbrane – naglasio je.

Nuklearna elektrana Zaporožje se nalazi na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara. Ovo je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i instalisanoj snazi. Elektrana ima šest agregata snage po jedan gigavat.

Od marta prošle godine je pod zaštitom ruske vojske. Ministarstvo spoljnih poslova je naglasilo da je ovaj korak potreban kako bi se izbeglo curenje nuklearnih i radioaktivnih materijala.

KOMENTARI2 komentara

  1. umni 'rvat says:

    narkomanci jedni fašistički...

  2. milorad5 says:

    OJAČALI SU ZAŠTITU REAKTORA SA I MTERA STVRNO JAKA BOBMA DA PROBIJE TO...ALI JE JAKO OPASNO SA VODOM..UNIŠTEJE BRANE JE OTVORILO MOGUĆNOST UKR.MAFIJI I NATO PAKTU DA IZAZOVU TOPLJENJE REAKTORA...DODUŠE RUSI SU IH ISKLJUČILI I TO SA DOBROM BETONSKOM ZAŠTITOM GARANTUJE DA VIŠE NE MOGU IZ KIJEVA DA IZAZOVU KATASTROFALNI DOGADJAJ KONTINENTALNIH RAZMERA ALI ŠIRA OKOLINA ELEKTRANE JE JOŠ UVEK U OZBILJNOJ OPASNOSTI...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *