НЕОБИЧИ РУСКИ ЛЕКОВИ: Од отрова до шунгита

NEOBIČI RUSKI LEKOVI: Od otrova do šungita

21 decembra 2017

ČAGA – gljiva koja raste na brezi. Posebno je delotvorna u lečenju kancera, raznih tumora i za ublažavanje tegoba prilikom hemoterapije. Gljivi je potrebno 50 godina da na drvetu domaćinu dostigne potrebnu veličinu i maksimum svojih moći.

PČELINJI OTROV – izuzetno je delotvoran kod reumatskih bolova i bolova u zglobovima, posebno kičme. Ima izrazita antiinflamatorna, antipireutska, analgetska i baktericidna dejstva. Podstiče cirkulaciju i razmenu materija. Ne smeju da ga koriste osobe alergične na pčelinji otrov.

ŠUNGIT – mineral čiji se jedini poznati rudnik nalazi na teritoriji Rusije, u Kareliji, u blizini mesta gde je Petar Veliki 1719. godine izgradio banju marcijalne vode. Najjači i najefikasniji je antioksidans. Deluje i protiv 50 vrsta bolesti lokomotornog aparata: artritisa, artroze, gihta…

MUMIO – smolasta tvorevina mineralnog i životinjskog porekla koja se pronalazi na planini Altaj u Rusiji, ali i na Himalajima i okolnim planinama. Potvrđeno je da je najjači poznati biostimulans i da izuzetno ubrzava regeneraciju svih ćelija. Dugo se verovalo da je ova smola zapravo stvrdnuti i tokom vremena „prerađeni” izmet slepih miševa ili, pak, mumificiran vosak i med divljih pčela.

PETROLEJ (GAS) – upotrebljava se odavno u narodnoj medicini kao dezinfekciono sredstvo sa moćima da “obuzda” razne upale, uništava mikroorganizme i gljivice. Poslednjih godina znatno raste upotreba petroleja u lečenju bolesti: poboljšava delovanje u organizmu limfe, širi krvne sudove, poboljšava hranjenje svih tkiva. Lečenje petrolejom zabranjeno je osobama sklonim raznim alergijama, kod gastrointestinalnih problema, onkoloških bolesti, bolesti očiju i psihičkih problema. Tokom lečenja strogo je zabranjeno pušenje i konzumiranje alkohola, ali i jake kafe i čaja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *