НЕОБЈАВЉЕНИ ДЕТАЉИ плана ЦИА за БОМБАРДОВАЊЕ Србије: Kлинтон наредио ОПЕРАЦИЈУ „АПОKАЛИПСА“!

NEOBJAVLJENI DETALJI plana CIA za BOMBARDOVANJE Srbije: Klinton naredio OPERACIJU „APOKALIPSA“!

29 jula 2019

Američki obaveštajci odredili čak 900 civilnih meta s ciljem da nas unište i sravne sa zemljom.

Bez milosti bombardovali bolnice, mostove, auto-put, najvažnije putne pravce, zatrpati rudnike, uništiti elektrane, gađati čak i gusto maseljene delove većih gradova – ovo je bila suština operacije „Apokalipsa“ koju su 1999. godine operativno osmislili čelnici NATO Vesli Klark i Havijer Solana, a naredio je američki predsednik Bil Klinton.Unutar Alijanse „Apokalipsa“ je bila označavana kao poslednja, četvrta faza udara na SRJ, za koju, kažu dobro upućeni sagovornici, nisu ni pitani predstavnici većine zemalja NATO jer je kompletna komanda preseljena u London.

Prema rečima srpskih vojnih komandanata iz tog vremena, Slobodan Milošević, politički i vojni vrh zemlje znali su za postojanje ovakvog plana. Dragan Hadži Antić, bivši direktor Politike i bliski prijatelj porodice Milošević, konstatuje da nema nikakve dileme da je NATO bio spreman da bombama zaspe sve civilne ciljeve.

– Nisu smeli da nas napadnu kopneno jer su se plašili velikih gubitaka svoje vojske, zato su nas besomučno bombardovali. Ja sam ih tretirao kao zlikovce i bio sam spreman da idem u rat da je trebalo – kaže Hadži Antić.

Bivši premijer Srbije Nikola Šainović objašnjava da su agresori očekivali kapitulaciju Srbije u roku od nekoliko dana.

– Svestan da mu se plan potpuno raspada, Klinton je naredio da treba promeniti ciljeve i da NATO po svaku cenu iz tog rata mora izaći kao pobednik. U suprotnom, to bi bilo poniženje za Alijansu, ali i njega kao američkog predsednika. On je faktički dao zeleno svetlo da se upotrebe sva raspoloživa sredstva – kaže Šainović.

On ističe da je za ovaj plan saznao od Amerikanaca srpskog porekla koji su kao članovi Klintonove Demokratske stranke prisustvovali večeri u Vašingtonu kada se raspravljalo o sudbini Srbije.

– Pretnje totalnim bombardovanjem Srbije išle su uporedo sa ponudom Rezolucije 1244. Ako se sećate, tokom pregovora je finski diplomata Marti Ahtisari Miloševiću poručio, lupivši šakom o sto, da će „Beograd izgledati ravan kao ovaj sto“. Zbog toga je Milošević Rezoluciju 1244 i prihvatio – napominje Šainović.

Bivši oficir JNA, Veselin Šljivančanin, konstatuje da je od početka sve bilo jasno.

– Govorili su da samo treba skinuti Miloševića, a da narod neće dirati, ali jasno je da je to bila laž. Miloševića odavno nema, međutim, Amerikanci nisu promenili politiku prema Srbiji jer smo pošten i čestit narod i kao takav smo trn u oku mnogima. Osim toga, nikada nismo okrenuli leđa Rusiji, pa je jasno da su preko nas želeli da se svete Rusima. Da nisu mnogo marili za civile, najbolje ilustruje situacija kada su počeli da bacaju grafitne bombe kako bi civilno stanovništvo i bolnice ostali bez struje. A bez električne energije brzo se pokvari i pono malo hrane što je ostalo. Jedino nisu računali na snalažljivost radnika EPS, koji su uspevali da osposobe sistem za kratko vreme. Shvatili su da smo mi žilav narod i da se nećemo tako lako predati i pokleknuti. Lično mislim da su bili spremni na sve samo da nas unište – kaže Šljivančanin.ČETIRI FAZE BOMBARDOVANJA

– Gađano 16 isključivo vojnih ciljeva kako bi se uništili PVO i raketni sistemi. Saglasnost je dalo svih 19 zemalja Alijanse, odnosno njihovi ambasadori u Savetu NATO. Posle prve faze predviđena je bila pauza od 24 do 48 sati, tokom koje bi eventualno Srbija popustila i na neki način kapitulirala.

– Raketiranje još devet vojnih ciljeva, kao što su aerodromi i avijacija, skladišta municije i eksploziva, strateški rezervoari energenata za vojne potrebe, pojedine komande, pre svega Niškog korpusa i RV i PVO, Generalštab. Prva i druga faza trebalo je da traju do 96 sati. Većina zemalja NATO smatrala je da će se rat završiti sa prve dve faze. Međutim, Solana, Klark i deo Pentagona bili su spremni da idu dalje.

– Početak operacije „Apokalipsa“: u igru ulaze prvi civilni ciljevi sa spiska od 900 meta koje je odredila CIA, ali u ovoj fazi ipak na meti su samo pojedinačno izabrani ciljevi (mostovi, pruge, putevi…)

– „Apokalipsa“ u punom zamahu: bombardovanje svih ciljeva sa liste CIA – auto-put, rudnici, elektrane, mostovi, gusto naseljena gradska područja…

(Srbija Danas)

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad2 says:

  naravoučenije:elektrane treba graditi kao za ratne uslove, ako branioc poseduje makar i delimično funkcionalan energetski sistem to je VELIKO preimućstvo i pomoć u odbrani.Trenutno iskustvo venecuele pokazuje i dokazuje koliko su uredjene mnogoljudne zajednice i društva ZAVISNE od elek.energije i komunikacije.

  • SiNiša says:

   Danas je dovoljan prekid komunikacija. Kod nas je sve digitalizovano i umreženo (na CIA platformi OS-a zvanog PROZORI) pa je dovoljna i sabotaža. Imate struju ali nemate mobilni, nemate TV, nemate internet, nemate ni fiksni telefon jer vam ga je digitalizovao SBB... E sada zamislite sebe i druge zavisnike u toj situaciji!

 2. Boze Pravde says:

  Ipak jer sam jako pametan.

 3. Nikanor says:

  Da je o ovome bio detaljnije obavešten tadašnji ministar informisanja donirao bi Klinton fondaciji tri miliona dolara, umesto 2,5 miliona, zato što je pametan. Lepo ga je ovaj potapšao po ramenu za neviđen gest. Još samo da nam u Beograd dovede ostale optužene za ratni zločin protiv SRJ, uključujući i "krvavu babu", i da nalog Ani Brnabić da potpiše pravno obavezujući sporazum između Republike Srbije i "Republike Kosovo", kojoj je on dao sve atribute državnosti, ukidajući sve institucije države Srbije na KiM potpisanim protivustavnim Briselskim sporazumom i Klinton ima velike šanse da umre od smeha, koji je započeo dok ga je tapšao po ramenu.

 4. Istina says:

  Izgubili su rat u Srbiji i nemogu da uvedu globalistični sistem u Srbiji, Nato nemože dalje da se širi jer je bombardovao Srbiju i narod nema poverenja u taj globalistički savez. Srbija nemora u EU jer se taj savez razpada...

 5. Predrag says:

  Pardon, Vucic je dao Kolintonovima preko 2 miliona evra.

 6. Orthodox says:

  Amerika i Evropska unija podupiru terorizam na Kosovu i sa svojim delima i namerama dokazuju da su oni ti, koji ruše vlade po svetu radi svojih interesa, da jim nije stalo za ljudska prava i da uvek uvažavaju duple standarde kada njima to odgovara. Zlo koje dolazi iz Brisela je samo dokaz da žele da sataniziraju sve što jim se suprostavlja u borbi protiv terorizma. Oni naprave nered, ratove i obojene revolucije pa onda čekaju da se narod međusobno pobije pa posle dolaze tobože da mire i da se prestavljaju kao mirovnjaci. Činjenica je sasvim drugačija, istina jih ubija, a istina je da oni ne žele mir i ne žele napredak nijedne države, žele da kontrolišu sve resurse i sve zemlje, žele da jih osiromaše i da te zemlje imaju više kriminala i više terorizma u svojim zemljama. Primečujete koliko su nevladine organizacije financirale migrante, da mogu što lakše da udju u EU, kako bi čekali komande određenih vojnih i obaveštajnih struktura da naprave haos u zemljama zapadne i srednje evrope. Nigde žena na putu u Evropu, sve muškarci sposbni za borbu od starosti od 15-40 godina. Kako otvoriti oči starosedeocima Evrope koji su svestni da ovde nešto nije uredu? Kako se sada suočavaju zemlje kao Švedska, Nemačka, Fancuska i ostale zapadne zemlje koje su svesne šta jih čeka? Nikakve borbe protiv terorizma nema, jer su sve interesi pojedinih elita. Jedina država koja se bori protiv terorizma je Rusija koja je učinila mnogo u Siriji, Iranu i Libiji. Mislim da ljudi znaju kuda vodi brod evrope...

 7. Vesko says:

  Sve im se to sada vraca nazad kao BUMERANG! Od tog dana im je sve krenulo nizbrdo. I da stvari budu jos gore po njih dno ce da im se izmice i izmice...bas kao i Beogradu zbog veleizdaje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *