(NE)OBRAZOVANJE: Ne znaju ko je Branislav Nušić (VIDEO)

(NE)OBRAZOVANJE: Ne znaju ko je Branislav Nušić (VIDEO)

26 avgusta 2014

anketaNa ulicama Smedereva novinar lokalne televizije anketirao je građane, a autor „Sumnjivog lica“ postao je „pesnik, slikar , da ima tu njegova škola“…

Cincar, Alkibijad Nuša, „Gospođa ministarka“, „plava riba, kljukana dinastija, svastikin but“… Rečju, Branislav Nušić, književnik, komediograf, diplomata, fotograf – amater. I dok neki i danas uživaju u čitanju njegovih knjiga i pozorišnim predstavama rađenim po njegovim delima, drugi nažalost nemaju pojma ko je bio ovaj veliki Srbin.

Na ulicama Smedereva novinar lokalne televizije anketirao je građane i pitao znaju li ko je Nušić. I tako je autor „Sumnjivog lica“ postao „pesnik, slikar , da ima tu njegova škola, ali i da mu je kuća bila tamo gde je sada pekara“. A ko u stvari bio taj Nušić gotovo da niko nije znao.

I naravno, na anketu, postavljenu na Youtube, usledili su komentari. Nekima je bio simpatičan tinejdžer koji je odgovorio u „duhu vremena“ sa „Ne znam biografiju, ali mogu da nađem na internetu, pa da ti pošaljem“, ali većina komentatora smatra da je to sramota. Napisali su:

– E ovo se dobija,kada se preterano konzumira Farma, Luda kuća, Dvor, Veliki Brat, Grand šou, Bravo šou, Soraja, Stanija, Pink, Trenutak istine….

– To su naše nove GRAND generacije. Ovaj snimak me nije začudio jer je našedruštvo odavno dotaklo dno,a o obrazovanju je suvišno govoriti.

Da li ovako nešto sme da se dogodi?!

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *