НЕОЧЕКИВАН ПОТЕЗ РУСИЈЕ у вези Сирије!

NEOČEKIVAN POTEZ RUSIJE u vezi Sirije!

26 aprila 2017

Šef operacija ruske vojske u Siriji general Sergej Rudskoj objavio je danas da je Ruska Federacija povukla polovinu svojih aviona iz te zemlje.

Rudskoj je naglasio da su, uprkos činjenici da u bazi Hmejmim na severozapadu Sirije broj ruskih aviona u periodu između 10. novembra 2016. i 10. januara 2017. nikada nije prešao 35 lovaca i 80 bespilotnih letelica, ruske vazduhoplovne snage izvele čak četiri puta više naleta od Koalicije koju prevodi SAD.

„Broj terorističkih jedinica je drastično umanjen, što nam je omogućilo da povučemo gotovo polovinu aviona stacioniranih u bazi Hmejmim“, objasnio je Rudskoj.

On je za primer uspešnih operacija Sirijske arapske armije (SAA) u kojima je učestvovala i ruska avijacija, izdvojio operaciju za oslobođenje Palmire.

„Za samo mesec ipo dana, vladine snage su u potpunosti uništile Islamsku državu i napredovale više od 60 kilometara, uspostavivši punu kontrolu nad Palmirom. Teroristi su pretrpeli ozbiljne gubitke“, naglasio je Rudskoj, dodavši da sirijska vojska pokazuje sve viši nivo vojne sposobnosti.

General je objasnio i da je Rusija u Siriji postavila controlni sistem na više nivoa koji omogućava kontrolu čitavog vazdušnog prostora Sirije iz baze Hmejmim.

Interesantno je pomenuti da je Rusija prošle nedelje dopremila dodatnih četiri aviona Su-34 u Hmejmim, i da su oni, uz preostalih 7 Su-34, 12 Su-24, 4 Su-35, 4 Su-30 i 4 Su-25 činili rusku vazdduhoplovnu flotu u Siriji od 35 aviona.

General Rudskoj nije precizirao koji avioni su povučeni u matične baze.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. dusko says:

    NIJE NEOCEKIVAN POTEZ , ZAR NE VIDITE STA SU AMERIKANCI DOVUKLI U POLJSKU I RUMUNIJU !!! BISTA NIJE SLUCAJNO !!!

  2. Lajla says:

    Kada u Ukrajini mobilni telefomi izgube signal,Rusi ce vec biti u Kijevu,sa Porosenkom za stolom.Zapamtite ovaj moj komentar. Asimetricna geostrateska politika,Svi gldaju u S. Koreju i Siriju a Rusi na EU.

  3. goran says:

    Rusi se ponovo dodvoravaju Zapadu. Dok ih ovaj ne unisti. Da Kim ima ono sto imaju Rusi, vec bismo ziveli u boljem svetu. Rusi su mlakonje, bili i ostali, kao i svi Sloveni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *