НЕОЧЕКИВАНА ПОРУКА ИЗ БРИТАНСКОГ ПАРЛАМЕНТА: Санкције Русији не функционишу – биће једна од најјачих економија ове године!

NEOČEKIVANA PORUKA IZ BRITANSKOG PARLAMENTA: Sankcije Rusiji ne funkcionišu – biće jedna od najjačih ekonomija ove godine!

30 aprila 2024

Harijet Boldvin, predsednica Specijalnog komiteta trezora Donjeg doma britanskog parlamenta, priznala je da sankcije Rusiji ne funkcionišu.

„Postoji konsenzus da sankcije ne funkcionišu u skladu sa njihovom navedenom svrhom da izazovu stvarne probleme ruskoj ekonomiji… MMF (Međunarodni monetarni fond) predviđa da će to biti jedna od najjačih ekonomija ove godine“, rekla je Boldvinova za Fajnenšel Tajms.Boldvinova tvrdi da što duže traju sankcije, to će se, kako se navodi, stvoriti više načina da se zaobiđu.

Boldvin priznaje da jedna od ključnih mera koje su SAD preduzele prema Rusiji — uspostavljanje gornje granice cene nafte iz Ruske Federacije — „ne funkcioniše posebno efikasno“.

Ruska Federacija je ranije više puta izjavila da je Zapad napravio ozbiljnu grešku odbijajući da kupuje ugljovodonike od Rusije, pa će zbog viših cena pasti u novu, jaču zavisnost. Moskva je navela da će oni koji odbiju i dalje kupovati po višoj ceni preko posrednika i da će nastaviti da kupuju rusku naftu i gas.

Ruska Federacija je dodala da će se zemlja nositi sa pritiscima sankcija koje je Zapad počeo da vrši na Rusiju pre nekoliko godina i koji nastavlja da se povećava. Moskva je primetila da Zapadu nedostaje hrabrosti da prizna neuspeh sankcija protiv Ruske Federacije. U samim zapadnim zemljama više puta su se čula mišljenja da su antiruske sankcije neefikasne.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Herceg Stjepan junač'na hrvat'na seljač'na says:

    Englezo-bošnjo- mošnjo- ustašo- šiptarijerima se dovde čuje škrgut zuba i cvilež, ne ide im baš ništa 🤣🤣🤣

    • Ćifutski primat na križu says:

      E baš ste VELIKA britanija 😂😂😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *