НЕОЧЕКИВАНА ПОРУКА ИЗ ТУРСКЕ: „ЗА СВЕ СУ КРИВИ СРБИ“

NEOČEKIVANA PORUKA IZ TURSKE: „ZA SVE SU KRIVI SRBI“

12 novembra 2021

Dok se turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sastaje sa Miloradom Dodikom i srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i u razgovorima izražava zabrinutost za stanje u regionu, zamenik predsednika vladajuće Partije pravde i razvoja u Turskoj Numan Kurtulmuš u intervjuu za Sputnjik iznosi sasvim drugačiji stav povodom situacije u Bosni i Hercegovini.„Pažljivo pratimo šta se dešava u BiH. Nakon raspada Sovjetskog Saveza i Jugoslavije, praktično svi narodi na Balkanskom poluostrvu su dobili mogućnost da stvore svoju državu. Kao što su Srbija i Hrvatska, Bosna i Hercegovina je, bez obzira na surova ubistva, pritiske i pretnje, kao rezultat ogromne borbe – pobedila, pokazavši, pravu hrabrost bosanskog naroda, i pod rukovodstvom Alije Izetbegovića, povratio okupiranu teritoriju“, mišljenja je Kurtulmuš.

Međutim, Dejtonski sporazum je, požalio se Turčin, međunarodna zajednica nametnula Izetbegoviću i Bosancima i „blokirala mogućnost efikasnost upravljanja državom“. Kako je naveo, najveći problem je bio u tome što su odluke morale da se donose konsenzusom, objasnio je ovaj demokrata iz Turske.

Međutim, „bez obzira na tako teške uslove, BiH je imala značajan uspeh, ako se uzme u obzir u kakvom je stanju bila nakon rata“. On je video ono, što mnogi ne primećuju na Balkanu: značajan uspeh BiH u ekonomskoj sferi i drugim oblastima, „još jednom čestitavši bosanskom narodu na hrabrosti i odlučnosti u borbi za nezavisnost“.

Naravno, za trenutnu turbulenciju u regionu, on ne okrivljuje Sarajevo, već, „megalomanske srpske političare iz BiH“ koji predstavljaju pretnju za celo Balkansko poluostrvo.

„Turska se zalaže za nacionalnu celovitost BiH i neće ići na ustupke u pogledu bilo kakvih pokušaja da se nanese udar toj celovitosti“, rekao je Kurtulmuš, obećavši „podršku bosanskoj braći u osiguranju mirne i stabilne budućnosti“.

KOMENTARI10 komentara

 1. Mime Nikolic says:

  Svima je jasno da Bosna opstaje na aparatima za vestacko odrzavanje zivota. Glavni prekidac je u rukama West amoralne politike, ali creva za dovod kiseonika ili kisika su u rukama Srba i Hrvata!!!West uporno odbija da okrene dugme OFF i prekine taj drzavni brak na silu, ali dovoljno je da Srbi ili Hrvati zavrnu crevo za kisik ili kiseonik i adio bivsha ANOJ-evska Brozovsko-komunisticka Bosna, kreirana na poluilegalnom skupu u Jajcu 1943 od strane bandita, kako su ih Nemci tada nazivali. Ti isti Nemci danas primoravaju da opstane ta bracna zajednica i prisiljavaju bracne drugove na zajednicki zivot uprkos vishe nego vidljivom antagoizmu sva tri aktera tog neprirodnog braka !?! Sasvim zanemaruju opste poznatu istinu da je dobar razvod, mnogo bolji od losheg braka! Dakle podela Bosne na 3 dela i MIRNA BIVSHA BOSNA!!! A ta bajka o nekakvoj "gradjanskoj", o "unitarnoj" Bosni, ne moze proci vishe ni kod decice u obdanishtu!!! Stihovi narodne pesme mudro kazuju:"Nit je bilo, nit ce ikad biti, jedna zemlja a 2 gospodara." A u Bosni cak 3 "gospodara"?!? Dakle pishi PROPALO!!!

  • Pendrek says:

   Tako je! Buducnost te kvazi drzave BiH je samo podela, ostalo je utopija ili nedaj Boze neki rat. Sto pre, sto bolje. Zivela Republika Srpska!

 2. milorad5 says:

  ako turci pogaze reč crno im se piše,a koliko ih znamo mutni su bre,ne treba se sekirrati previše,ako hoće mir i prijateljstvo RAZUMAN mir O.K ako neće opet O.K,i to vam je to,turska je u teškom problemu pretnje odatle nemaju nikakvu težinu,bolje im je da ne povećavaju spisak neprijatelja imaju već dovoljno dugačku listua i ovom bašibozuku iz ssaajevas je bolje da ćute bre budale,jedino mi je drago što će ustaše da im zavrnu šiju,mi neće da prljamo ruke sa moronima sem ako ne mora glavna opasnost musliojama u bosni dolazi iz zagreba a to je irazlog zašto dodik insistira na priči dejton ili ništa jer ako padne dejton muslije će da pregaze hrvati a to nije dobro za R.S i srbiju jer to će ih dovesti u povoljniju pozivciju da napadnu nas a napašće nas sigurno pre ili kasnije.Sve su ovo skuvale ustaše izt zagreba i amerike ali zalogaj im je prevelik možebiti da se uguše od toga.

 3. Velika Metla says:

  Bosanski narod ne postoji, kao što ne postoji ni turski narod. Znamo mi kako je " bosna pobedila ". " Natooo ĐEMOsaaaajd " !

 4. Velika Metla says:

  Bosanski narod ne postoji, kao što ne postoji ni turski narod. Znamo mi kako je " bosna pobedila ". " Natooo ĐEMOsaaaajd " ! Zato što je " bosna pobedila " Srbi vas hebu uzduž i popreko. Toliko o " pobedi bosne ".

 5. Gagi says:

  "Nakon raspada Sovjetskog Saveza i Jugoslavije, praktično svi narodi na Balkanskom poluostrvu su dobili mogućnost da stvore svoju državu. Kao što su Srbija i Hrvatska, Bosna i Hercegovina..." Rece Numan i ostade ziv. Zaboravio je samo jednu malu sitnicu, Srbija na Balkanskom poluostrvu odavno (vekovima) ima drzavu i samim tim, nije imala potrebe da je stvara. Srbija se grcevito bori da izbegne drobljenje svoje drzave od svakakvih izdajnika svoga roda i vekovnih neprijatelja koji te izdajnike podsticu svim sredstvima. I, ova procedura konvertitstva, gle cuda, desava se samo na istoku europe, kod Slovena. U toj europi nema razlicitog naroda koji bi takodje zeleli neku svoju samostalnost i drzavu. Dokle vise napada na Slovenski narod i otimanje nasih teritorija. Jednom zaista svemu tome mora da se stane na put, u provinom nas nema, nestacemo.

 6. padre says:

  Koliko je "međunarodna zajednica" nametnula Izetbegoviću (ne znam zašto je on bitan) i Bosancima (verovatno je mislio time "bošnjake"), toliko su nametnuli i Srbima i Hrvatima (mada njih baš ne gotivim)! A Turčin i demokrata, to je smejurija!

 7. Petrovgrad says:

  Tursku državu na okupu održava diktatura. Ja to pozdravljam. Da nije diktarure, medju Turskim narodima izbio bi sukob, da krvaviji istorija nije zabeležila. Zamislite slogu 20 miliona Kurda i Seldžuka, Turkmena, Osmanlija, Čečena, Čerkeza, Turkmena, Azera i kojekakvih plemena i etničkih grupa iz Anadolije.. Oni su složni od prilike kao Mi Srbi i Hrvati. To da smo im slupali carevinu, to je tačno. Da smo slupali i Nemačko carstvo i to je tačno. Austrougarsku smo iseckali na froncle. Šta sad da se pravimo ludi i da poverujemo da će nam sve to oprostiti.

 8. Si Ju Leter Aligeder says:

  Srbi su krivi što su parazitirali pod turskom upravom 500 godina, baš im se osladilo. Na kraju su se sami turci povukli jer je bilo nemoguće živeti sa srbima koji vam se toliko uvuku pod kožu i u zadnjicu da postanu veći turci od vas. Kad su i turci rekli "daleko vam vaša lepa kuća" vala svako bi se predo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *