NEOFAŠISTI DANAŠNJICE: SAD, Kanada i Ukrajina odbile rusku antinacističku rezoluciju u UN

NEOFAŠISTI DANAŠNJICE: SAD, Kanada i Ukrajina odbile rusku antinacističku rezoluciju u UN

24 novembra 2014

120217-adolph-hitler-1030a.380;380;7;70;0SAD, Kanada i Ukrajina su odbile da usvoje rezoluciju Ruske Federacije u Ujedinjenim Nacijama kojom je Rusija htela da osudi pokušaje oživljavanja nacističke ideologije i poricanje zločina nacističke Hitlerove Nemačke, dok su sve članice Evropske Unije bile uzdržane.

Dokumentom, koji je predložila Rusija, izražava se zabrinutost zbog porasta neonacizma, rasizma i jačanja radikalnih organizacija širom sveta koje zastupaju i glorifikuju ideje nacizma.

Dokument je takođe naglasio pojavu da se saradnici nacističke Nemačke proglašavaju za borce za nacionalna prava, a posebno je osuđen genocid nad Jevrejima, piše Raša Tudej.

Čak 115 zemalja je glasalo protiv ove rezolucije, a 55 zemalja je bilo uzdržano. Sve članice EU su bile uzdržane, dok su SAD, Kanada i Ukrajina zauzele najčvršći stav protiv donošenja ove rezolucije.

Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, izrazio je žaljenje zbog ovakve odluke u UN.

Andrej Tsambaljuk, predstavnik Ukrajine u UN, rekao je da je Ukrajina odbila da glasa za ovu rezoluciju, jer „Ukrajina nije propatila samo od nacizma, već i od staljinizma“.

Ukrajina je danas jedan od najvidljivijih evropskih centara promocije neonacističke ideologije i glorifikovanja bivših Hitlerovih saveznika poput Stepana Bandere.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Plen Hitlerovog pohoda na Evropu i Rusiju, nacisti su uložili u vreme 2. svet.rata u svetske i američke firme i korporacije, banke i sl.. Danas nacistički naslednici drže velik deo svetskog kapitala. Kroz svoje medije, šire drugačiju sliku o Hitleru i nacističkim zločinima.

  2. Anika says:

    jeste li pijani, pospani.... samo aljkavi, ili sta? 115 zemalja je PODRZALO rezoluciju!!! pisete gluposti! probajte da procitate tekst prije nego sto ga objavite! "A draft text on combating glorification of Nazism, neo-Nazism and other practices was also approved by a record vote of 115 in favour, 3 against (Canada, Ukraine, United States), with 55 abstentions." UN sluzbeni site!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *