НЕОПХОДАН ИМ ЈЕ САВЕЗНИК: Северна Кореја жели боље односе са Русијом!

NEOPHODAN IM JE SAVEZNIK: Severna Koreja želi bolje odnose sa Rusijom!

17 aprila 2017

Severna Koreja namerava da razvija odnose sa Rusijom uprkos sankcijama nametnutim obema zemljama, izjavio je u razgovoru sa ruskim novinarima zamenik direktora Odeljenja za evropske zemlje Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje Kim Jon Ho.

– Rusija se, kao i naša zemlja, nalazi pod sankcijama SAD i Zapada. Naše zemlje treba da razvijaju prijateljske odnose, takav stav odražava interese naroda dveju zemalja. Sjedinjene Američke Države su na međunarodnoj sceni u vidu Saveta bezbednosti UN primenile rezoluciju sa sankcijama protiv naše zemlje, rekao je severnokorejski diplomata.

On je podsetio da je bivši severnokorejski lider Kim Džong Il tri puta posetio Rusiju i „postigao veliki uspeh u razvoju odnosa dveju zemalja“.

– Sastanak na najvišem nivou i zajednički dokumenti između dve zemlje predstavljaju osnovu za dalji razvoj prijateljskih odnosa. 2015. je bila godina prijateljstva između naše zemlje i Rusije, intenzivirana je razmena delegacija u svim oblastima politike, ekonomije i kulture. I 2016. nakon usvajanja rezolucije Saveta bezbednosti UN bilateralni odnosi su se uspešno razvijali, bez obzira na smetnje, dodao je Kim Jon Ho.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *