Неопходно у Европу довести нову биолошку и радну снагу

Neophodno u Evropu dovesti novu biološku i radnu snagu

13 septembra 2015

Milan-Damjanac 3434534Piše: Milan Damjanac

Kada je reč o imigrantskoj krizi, mnogi analitičari pišu tekstove, a ipak mi se čini da nijedan nije dotakao ključnu temu. Nije stvar ovde o nekakvoj borbi za islamski uticaj niti o „fašističkoj“ Evropi, koja im uglavnom ne dozvoljava da se nasele na teritorije njenih država. Radi se o radnoj snazi.

Uopšte se ne radi o strukturi evropskog stanovništva niti o genetici. Radi se o krupnom kapitalu, a krupnom kapitalu i korporacijama trebaju konzumenti suvišnih proizvoda. Evropa je odavno obezduhovljena, a hrišćanstvo je svedeno na nivo Mekdonaldsa. Hrišćanstvo je u Evropi umrlo – ono je svedeno na još jednu od „stvari“ koja se uklapa u konzumentski način života. Hrišćanstvo nije više dominantna religija, uglavnom nije ni vera a ponajmanje je način života. Sve se utopilo u neoliberalni sistem, pa je i hrišćanstvo dozvoljeno sve dok se ne meša u tokove novca i sluđivanje ljudi. Društvo i način života su se odvojili od crkve, a crkva po svaku cenu pokušava – bezuspešno – da se prilagodi društvu i nije u stanju da društvo prilagodi sebi. Na svakom koraku se oseća licemerje vrednosti tzv. humanizma i ljudskih prava. Bogati sloj kontroliše procese, a uspešno nametanje konformizma pod maskom individualizma pospešio je egocentrizam i uništio kolektivitet i ideju o žrtvi zarad bilo kakve ideje.

I KONFORMIZAM I REPRODUKCIJA

Svejedno je čiji si. Dakle, islam kao ideologija, koja u svom radikalnom izrazu jeste suprotstavljena neoliberalnoj ideologiji, postaje neprijatelj Zapadu samo i jedino zbog toga što ne pristaje da zauzme mesto koje je hrišćanstvu na Zapadu već dodeljeno. Sve ostalo su priče za malu decu. Radi se samo i jedino o slobodnom kretanju kapitala i potrošačkom društvu. Kretanje kapitala je nemoguće bez stvaranja novih konzumenata a stvaranje novih konzumenata je nemoguće bez povećanja nataliteta. Opet, da bi se povećao natalitet, mora se odustati od dela tzv. ljudskih prava, što bi bio strašan udarac na budžete kompanija jer bi ograničio individualni konformizam i stvorio osećanje kolektiviteta.

Dakle, ukoliko se umanji nivo konformizma neće biti moguće održati potrošačko društvo. Prodaja priče o individualizmu je neophodna kako bi se kapital stalno uvećavao u okviru istih vlasnika. Stoga je neophodno u Evropu dovesti novu biološku snagu, koja je još uvek reproduktivna, a pritom je jeftina radna snaga koja će obavljati sve one poslove koje u svom konformizmu Evropljani nikada neće. Kada i ona izgubi reproduktivnost, dovešće se sledeća. Neoliberalizam u tom kontekstu funkcioniše kao virus koji isisava biološki i duhovni potencijal celih naroda.

Kapitalu je menjanje etničke i konfensionalne strukture u Evropi apsolutno nebitno sve dok funkcioniše po neoliberalnom principu slobodnog tržišta i dok različite kulture fuzioniše u jednu – kulturu bez kulture, koja se svodi na život radi uživanja. Povećavanje potreba doprinosi smanjenju populacije, jer je sve više potrebno za život obične porodice, tako da je uvozno stanovništvo način za održavanje sistema ma koje vere i nacije bilo. Važno je da radi i da troši.

Panislamizam je prirodni neprijatelj neoliberalizmu ne zbog toga što je islam religija, već što je islam i ideologija – islam je daleko više od vere, on je način života u kojem je sve uređeno, socijalno i verski. To je pre svega politički sistem, koji preti da zameni globalni poredak korporacija novim globalnim poretkom islama, sa verskim vođama na čelu država/e.

SRBIJA JE USLUŽNA ZEMLJA

Stoga krupni kapital drži da je bolje izvršiti planski priliv imigranata kako bi se lakše kontrolisali, brže podelili i odvojili od svog duhovnog nasleđa (zbog toga ideja da se imigranti ravnopravno raspodele po različitim državama EU). Već druga generacija će hteti da živi kao ostali Evropljani. Stoga je i priča oko imigranata, a zapravo dezertera iz bliskoistočnih država, stvar koja ima dublju pozadinu. Evropa je istureno odeljenje američkih kapitalista, i kao takvoj joj je neophodno „pomoći“ novom, jeftinom radnom snagom. Tako se sistem održava, a bogati mogu da nastave da sede na njihovim piramidama od blata i da propagiraju tzv. ljudska prava i slična zamajavanja za mase.

Briga njih za prava bilo koga sem za svoja prava. Njihova prava su prioritet i samo ona ih se tiču. Nacionalna i verska prava, ljudska prava na život, su samo posredne ideološke matrice koje održavaju savršen surogat sistema pljačke u igri. Briga njih koje ste boje kože, ne zbog toga što je tako humano, već je boja kože nebitna sve dok mogu da vas pljačkaju i svode na nivo roba.

Srbiji je tu dodeljena uloga uslužne zemlje. Srpska ekonomija će se svesti na nivo pružanja usluga bogatima iz Evrope, a imigrante koje ne budu mogli da pripitome i prime, ostaviće kod nas. Šta se njih tiče naša sudbina, sve dok trošimo, trošimo, trošimo. Žurke, provodi, najnovija kola, stanovi, televizori, kompjuteri… mi smo već poraženi, a da to i ne znamo. Mi već živimo tu simulaciju života. Onaj ko se pobuni je automatski lud – nema ovde pobune, ima samo potrebe da naučimo kako da pojedinačno i kolektivno preživimo kao mali narod. Sve drugo su opasne zablude.

Da stvar bude gora, ova dešavanja imaju i ozbiljnu geopolitičku pozadinu, utoliko što Evropa neće moći sama da se izbori sa prilivom novog stanovništva. I eto nove uloge za SAD i još jednog izgovora da Evropa zauvek ostane samo mala ispostava Velikog Brata preko okeana. Evropski narodi više ne postoje, postoje samo konzumenti. Velike ideje više ne postoje, kao ni žrtva – postoji samo novac.

(Standard.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. miroslav says:

    Pogledajte ZEIT GAIST na internetu.Tu vam je u tri dela nesto jasnije sta su ciljevi.Cetvrti deo nisam gledao.Verovatno ga sada gledam.

  2. Teofilus Paklenopulos says:

    "...nema ovde pobune, ima samo potrebe da naučimo kako da pojedinačno i kolektivno preživimo kao mali narod. Sve drugo su opasne zablude." Rešenje je da NAUČIMO da (eventualno) preživimo? Treba da budemo zadovoljni da PREŽIVIMO ??? Nema ništa drugo ??? Za tebe autore ne postoji EAU i ODKB ??? Srbija treba i dalje da propada na "putu bez alternative" pa da preživljava??? Srbija ima alternativu, samo ti autore ove umotvorine to ne želiš da "reklamiraš", Rusija je za tebe država koja ne postoji i ignoriraš činjenicu je najveća, za tebe je zapad jedino na mapi sveta. Srbi se s time ne slažu.

  3. darko says:

    TACNO TOTALNO ISTINA CLANAK NAPISAN TACNO BIT JE SAMO TROSITI IMATI SLOJ BANDITA BOGATASA KOJI PLJACKAJU RADNIKA I INTELEKTUALCA I TAKO STVORITI SLOJ ZAVISNIH MASA OD VLASNIKA BEZ IKAKVE IDEOLIJE VERE SMISLA VEC ROBOVANJE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *