НЕПОЗНАТЕ РАКЕТЕ СРУШИЛЕ СИРИЈСКИ АЕРОДРОМ: Американци тврде да нису они, Израел ћути

NEPOZNATE RAKETE SRUŠILE SIRIJSKI AERODROM: Amerikanci tvrde da nisu oni, Izrael ćuti

9 aprila 2018

Vojni aerodrom T-4 u sirijskoj provinciji Homs noćas je bio meta raketnog napada. Kako je javila sirijska agencija SANA, pozivajući se na neimenovani vojni izvor, među vojnicima ima poginulih i ranjenih.

Prema podacima agencije, sirijska protivvazdušna odbrana je prilikom odbijanja napada oborila osam raketa. Nije saopšteno koliko je raketa palo na bazu.

Kako javlja televizija „Majadin“, u području aerodroma se čulo nekoliko eksplozija. Rakete su tokom lete prošle kroz libanski vazdušni prostor.

Sirijska agencija SANA pretpostavlja da su napad na aerodrom izvele američke snage. Međutim, Bela kuća i Pentagon to demantuju. I Francuska vojska je takođe negirala umešanost u napad.

Izrael, koji je više puta napadao sirijsku vojsku, zasad nema komentara.

Ranije su neki opozicioni internet portali i katarska televizija Al Džazira objavili saopštenja, pozivajući se na militante, da je sirijska vojska u gradu Dumi upotrebila hlor, od koga su navodno poginule desetine civila.

Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana negirao je saopštenja da su navodno sirijske oružane snage bacile hlornu bombu u Dumi. Centar je istakao da je spreman da uputi specijaliste za hemijsku zaštitu za prikupljanje podataka koji bi potvrdili istinitost izjava.

KOMENTARI8 komentara

 1. Miroslav says:

  To je glupost da se ne zna ko je ispalio rakete.Rusima S - 400 sluzi da iza njega odmaraju u hladovini.

  • goran says:

   Rusi ne smeju da zucnu kad je u Pitanju Izrael, Natanjahu je gazda, Tramp i Putin su kelneri.

   • Miraš says:

    Suviše si to uprostio i izvitoperio. Rusija nije u istoj ravni sa SAD po načinu razmišljanja i po načinu vodjenja spoljne politike. U periodu hladnog rata mogla se primećivati veća simetrija izmedju dve velike sile pa makar to bila i kontra simetrija, ali sada te simetrije je sve manje. Od početka pravljenja moderne izraelske države Izrael je zavisnik od podrške najjačih, najpre od V. Britanije a zatim duži niz godina od SAD. Velika želja da najpre obnove svoju drevnu državu i da je dalje jačaju zloupotrebljava se i od moćnih krugova iz države SAD koja ih navodno podržava. Neki izraelski političari koji su krenuli ka popravljanju odnosa sa susednim zemljama veoma brzo su nestali i sa političke i sa životne scene. Nama Izrael po nekim kriterijumima izgleda kao sposobna država, ali postoji i naličje tj. sve ima svoju cenu. Nije dobro biti suviše zavisna država, ali ni o tome danas ne vredi pričati jer svet nesvrstanih i stvarno suverenih država je gotovo nestao.

 2. goran says:

  Jevreji su mozak iza svih operacija zapadnih sila. Sve dok se Rusdija pravi da to ne zna, igramo se samo zmurke i gubimo vreme.

 3. M says:

  S-400 čak da ima sposobnost obaranja 100%(a nema),ne može oboriti masovni raketni napad,tj.višak raketa u odnosu na S-400!Jednostavno,pa će i ozbiljni raketni napadi biti masovni!

 4. M says:

  S-400 čak da ima sposobnost obaranja 100%(a nema),ne može oboriti masovni raketni napad,tj.višak raketa u odnosu na S-400!Jednostavno,pa će i ozbiljni raketni napadi biti masovni!To znači da će baze S-400 u ozbiljnom sukobu,zapravo biti uništene,kao i objekti koje štite!Pogotovo što će biti i kopneno napadnute!Rusi nemaju dovoljno ljudi i tehnike u Siriji za ozbiljniji uspješni konvencionalni rat protiv Zapada-Izraela!Ali to mogu uspješno o komotno nadomjestiti A-ratom na Blistoku!I šire!A što će vjerovatno i učiniti kad se probude!

 5. doktrina soka says:

  Opustite se Sirijska vojska nema S400,a srusila 8 raketa ovo je cacknje Rusije,a Rusija ima sve vreme sveta i sacekati treba,dok se sve karte ne otvore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *