НЕПРИСТОЈНА ПОНУДА ИЗ ВАШИНГТОНА: Трамп тражи признање Косова! Заузврат даје ескадрилу Ф-16, милијарде долара, а ту није крај…

NEPRISTOJNA PONUDA IZ VAŠINGTONA: Tramp traži priznanje Kosova! Zauzvrat daje eskadrilu F-16, milijarde dolara, a tu nije kraj…

6 septembra 2019

Američki predsednik Donald Tramp spremio je za Srbiju političku „nepristojnu ponudu“, kako bi privoleo vlast u Beogradu da što pre prizna lažnu državu Kosovo.

Ovaj plan, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori, podrazumeva da Srbija kao „kompenzaciju“ za priznavanje lažne države dobije eskadrilu od 14 novih aviona F-16, deset milijardi dolara za infrastrukturne projekte, ali i ubrzan ulazak u EU, najkasnije do 2024. godine!Osim milijardi, moćnih letelica i ubrzanih evrointegracija, Vašington je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i RS.

Maršalov plan

Prema rečima izvora, predsednik Tramp odlučio je da reši kosovsku krizu do sredine sledeće godine.

– Tramp je došao na ideju da Srbiji ponudi nešto poput Maršalovog plana za Nemačku posle Drugog svetskog rata. To bi podrazumevalo investicije od 10 milijardi dolara pre svega za infrastrukturne projekte, eskadrilu aviona F-16, dakle naj-manje 14 letelica, ali i značajno ubrzane evrointegracije. To znači da bi Srbija mogla sigurno da ude u EU do 2024. godine. Osim novca i aviona, Tramp je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i Republike Srpske – prenosi drugi čovek velike zapadne ambasade, koji je insistirao na anonimnosti, navodi Informer.

Ovaj izvor dodaje da će Trampovu ponudu u Beograd doneti Metju Palmer.

– Palmeru je dodeljen specijalni zadatak da vlastima u Beogradu detaljno prenese ovu ponudu. I ne samo da je prezentuje, već i da uveri srpske državnike da je ponuda više nego darežljiva i da bi trebalo da je prihvate.

I dok niko od državnih funkcionera nije želeo zvanično da komentariše ova saznanja, istoričar i analitičar Saša Adamović kaže da ova informacija, ako je tačna, predstavlja puštanje probnog balona kako bi se videla reakcija srpskog javnog mnjenja.– Sa druge strane, biće zanimljivo videti ko će se sve upecati na u suštini,nepristojnu ponudu. Predloge takve vrste, ako ih zvanično bude, ne treba ni razmatrati. Kao što glasi izreka: „Čuvajmo se Da najaca i kad darove donose“… – podvlači Adamović.

Srbi na velikom testu

General Vladimir Lazarević ocenjuje da se ovih dana očigledno testira srpski narod, njegova drža-votvornost; kolektivni um i razum.

– Na testu su naše istorijsko pamćenje i naša sposobnost da imamo i čuvamo državu. Nije isključeno da će narednih dana i nedelja biti i novih „ponuda“. A što se tiče garancije, treba upitati Amerikance, zar Rezolucija 1244 nije garancija? Treba, dakle, sačuvati razum, dostojanstvo i odgovornost, zaključuje Lazarević.

(Informer)

KOMENTARI20 komentara

 1. rajko says:

  Aman, zaman!!! Što ste toliko zapeli za taj komadić zemlje kad vam je ostatak planete na raspolaganju? Ne možete da dobijete KiM nikad ni za šta. A milijarde ćete i tako i tako morati dati, jer ste napravili takav svinjac u našoj zemlji da vas ne može oprati ni vaš misisipi. Borbeni avioni nam ne trebaju, šta će nam? Nemamo nameru da započinjemo rat, a da se odbranimo možemo i sa ovim što već imamo. U EU ne planiramo i ne želimo da ulazimo, a za specijalne veze sa Republikom Srpskom vi ne brinite. Snaći ćemo se mi i sami. Utoliko pre što vaše glupave zabrane polako padaju u vodu.

 2. Djoka Brica says:

  Kushija nas kao djavo Hrista.

 3. Goran Swe says:

  Najbolji dio je ubrzani ulaz u EU-tanaziju. Ameri garantuju što implicira da je Eutanazija njihova kolonija o kojoj oni odlučuju. Što je i poprilično tačno ali će ovi da se prave ludi 2024e 34e i 44e. Mi smo njima kao plemena indijanaca, dobro da nisu ponudili i "vatrenu vodu". A imamo mi Bajčetinu.

 4. Cetnik says:

  Vec smo dobili eskadrile vasih aviona 99. sve sa bombama i projektilima i milijarde unistene infrastrukture i ubrzan ulazak u debilsku uniju posle 5. oktobra. Rusi su bili brzi i sada imamo 14 boljih aviona i nadamo se skorom oslobodjivanju od okupatora! Odgovor je: NE!!!

 5. ivan Grozni says:

  Aka postoji ponuda, kazem ako, ne treba je ignorisati. Treba na njoj raditi. Sama ponuda je jedan vid priznanja da KiM pripada srpskom narodu. Inace nebi nam nista nudili. E sad je na prvorodjenom da pokaze koliko je "pametan". Postavit ex teritorijalni zahtev za srpske svetinje. Povracaj imovine Srba prognatih sa KiM. Odgovornost za trgovinu organima i ratne zlocine i jos po nesto i onda razgovor o svemu. Ali ne na pinku i hepi nego tamo gde treba.

 6. Slobodanka says:

  Izuzetna zapadna kultura: ZA NOVAC SE MOŽE KUPITI SVE, Srbijica takođe. Poklon od "14 novih aviona F-16 za Srbiju" je podmićivanje Srbije da bi i ta glupačica sigurno ušla u NATO savez. Za konačno pokoravanje Srbije primenjuju isti scenario kao za Hitlerovu Nemačku: Krivi ste, Osuđeni ste u Nirnbergu, tj. u Hagu, i zatim dobićete onaj mali mali Maršalov plan. Sadizam im je baš svojstven.

  • Zoran says:

   Ne, nije to ZAPADNA kultura. Oni nude svakom i znaju da ko se proda i niej neka vera, ali njiam zavrsava posao. U sustini niej problem sto ti neko nudi drogu, kredit, pare....provblem je ako ti to prihvatis.

   • Slobodanka says:

    "U suštini nije problem što ti neko nudi drogu kredit, pare" - To jeste problem jer važno je sa kojom namerom se to nudi. Izvini ja nikome ne nudim drogu. Ja nikome ne bih ponudila takav dug (kredit) za koji unapred znam da će najverovatnije biti primenjena hipoteka, tj. na osnovu procene znam da neće moći na normalan način da vrati taj kredit. ... Američka "kultura" je kultura najvećih svetskih siledžija i ubedljivo najvećih svetskih varalica. Sem što vojnom silom uvode razne države u svoj poredak, SAD štampaju novac bez pokrića, i tim lažnim novcem kupuju štagod požele, čak i vlade drugih država, praktično čitave države.

 7. Slobodanka says:

  Zatim sledi začin C: Tramp je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i Republike Srpske. Zašto duplo? Mi veze sa Srpskom već imamo garantovane specijalne veze po Dejtonskom sporazumu. Osim toga, američke garancije čak i pismene, ubrzo mogu da ne važe. OVO SAMO SVE VIŠE DOKAZUJE DA ONI PRAVE VELIKU ALBANIJU I UJEDNO SE OBEZBEDJUJU DA SE NA ISTIM PRINCIPIMA NE DOGODI INTEGRACIJA SRPSKIH ZEMALJA. BIH su odvojili 1992 godine, Srpsku su priznali samo kao entitet 1995 godine i od tada kuvaju je kao žabu u čuvenom "bosanskom loncu", a Crnu Goru su odvojili 2006 godine. Sasvim suprotno od toga korak po korak spojiće Veljiku A. Na celokupnom raspadu bivše SFRJ najviše će profitirati Albanija.

 8. padre says:

  Ovi njihovi F-16 jimsad služe za podkusurivanje!Samo da nešto zaradi njihov vojno industrijski kompleks!

 9. Dunja says:

  Posle izjave izdajnika Vučića , gde on prvi put jasno kaže "Nema PRIZNANJA Kosova ako mi nešto ne dobijemo"- krajnje je vreme da javni tužilac podigne krivičnu prijavu protiv AV za veleizdaju

 10. Kosovac says:

  „Prema rečima izvora“. …..Nije to ponudio Tramp, to je ponudio Soroš. Sa onog svijeta. ……….Umesto odozgo, on evo poručuje iz Duboke.

 11. jagoda says:

  Ne cudim se Palmeru nego onoj nasoj kretenki sto spava snjim.

 12. Sax says:

  Stigla SARGAREPA! Stize i stap, bez brige.

 13. fala says:

  mi smo svet

 14. Gardista says:

  Njet! 1244

 15. teoretičar says:

  Ovo nije ništa niti novo niti nepoznato. O tome se razmišlja i razgovara još od Tadića, samo naš narod malo kasni. Panama je plaćena nekih 100 miliona, ako se ne varam, posle teškog iscrpljivanja. Tadić nije dobio neke velike ponude, jer je bilo sveže i samo malo nevino. Sa vremenom se ta ponuda povećava ali ne mora da znači da ćemo dobiti sve što se potpiše. I to je poznato kroz istoriju Amerike, tako da ne vidim ništa naročito u podmetanju cifara. Mislim da je bila već neka medijska ponuda prošlih godina, a stalna ponuda je ulazak u EU. Zna se da ćemo dobiti neki novac i beneficije kada izgubimo jednu nogu ali srpska istorija nas uči da ćemo na kraju izgubiti i drugu nogu, prihvatili ili ne. Obzirom na belu kugu u Srbiji, pregovori o KiM se namerno otežu i to može da traje i sledećih 20 godina a Srbi svake godine postaju spremniji da ipak nešto urade. Uskoro će Srbi shvatiti da su ipak sami na ovom Svetu i neće biti druge nego da potpišu. Srbija trenutno nema saveznika toliko moćnog da nam može nešto više pomoći i to je najžalosnije. Bilo da Srbi nastave sa već započetom prodajom svoje zemlje Albancima, iseljavanjem i povlačenjem u Beograd, ili da počnu gerilski rat, posledice su iste. To je sve očiglednije. Poređenje Srbije i Nemačke ne stoji. Nemci su zapadni narod, gotovo pola belih Amerikanaca je nemačkog porekla i to je sasvim druga priča. A plasiranje teze da se "nude" ratne sprave je moglo da dođe samo od nekog ko je ili totalno blesav ili zlonameran. Taj film još nikada nije snimljen i neće biti ni sa Srbijom. Daće nam možda jednu milijardu i nastaviti uništavanjem Srbije tako što će definitivno naterati Srbiju da uđe u EU. Ne radi se o tome da Srbija jedva čeka da uđe, nego Srbija mora da uđe u EU i tu se radi o potpisima koji su slični predaji KiM. Neka utopijska šansa i nada Srbije je praktična promena odnosa snaga u Svetu, ali od toga za sada imamo samo nacrte kindžala i ništa više. Ako Rusija nastavi da se povlači, što je već postalo ubrzano i očigledno, "šanse" Srbije da je nateraju da se preda potpuno, potpiše ulazak u EU i predaju KiM su sve veće. Dakle, predaja KiM i ulazak u EU su dva potpisa na totalnu predaju Srbije. Nije Srbija ni posle Kosovskog boja odmah pala u potpuno ropstvo, nije ni posle poraza od Amerike, ali posle Prve Kosovske kataklizme, računa se 500 godina ropstva što će verovatno biti i ovog puta. Razlika je ta što je Srbe pogodila i bela kuga ovog puta, a to je veća katastrofa od ulaska u EU i ostalih potpisa koji su pred nama. Prebegavanje Srba kod svog neprijatelja je bilo i za vreme Turaka i danas, što znači da "ekonomska" migracija nije ništa novo u srpskoj istoriji. I pored svih tih katastrofalnih činjenica, jedan narod ipak neće nestati tek tako. Srbi su kilavo žilav narod i to je ono što je Srbe održalo zadnjih pešes stotina godina. Neki inat, šta li!

  • Kosovac says:

   @ teopretičar, …..jesi pustio srcu na volju, i to mi se sviđa. Upozorio si glupče šta ih čeka, i to je dovoljno i dosta. Ali najviše mi se sviđa ovo „…..I pored svih tih katastrofalnih činjenica, jedan narod ipak neće nestati tek tako. Srbi su kilavo žilav narod i to je ono što je Srbe održalo zadnjih pešes stotina godina. Neki inat, šta li!.....“. I ja ne znam šta je to, ali imam oči, i vidim koliko smo superiorni u odnosu na Germane, Franke, Brite, Latine, Švede, Norve, Ukre, Kroasane, Sorošoide, Litvane, ….. i ostalu gamad koja se danas eksponirala.

 16. Beli Orao says:

  Nek on zadrži svojih 14 (starih) novih kanti , i tih deset milijardi a i EU nek zadrži jer on itako to ne odlučuje ! Naše KiM je vrednije od cijele Amerike samo ruda koje tamo leže a da ne spominjem nacionalnu vrijednost KOLIJEVKE SRBSTVA!!!

 17. Beli Orao says:

  Što reče moj prijatelj gore NJET 1244 i ništa drugo!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *