„Nepristojno je od Srba tražiti da prihvate teroristu Tačija“

„Nepristojno je od Srba tražiti da prihvate teroristu Tačija“

16 avgusta 2013

zvornikdanas-slavisa-risticPredsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocenio je da je neprihvatljivo učešće Srba na izborima na Kosovu i da bi njihov izlazak na glasanje bio “poslednji čin priznanja nezavisnosti Kosova”.

“U razgovoru sa državnim vrhom u Beogradu nama nije ništa novo ponuđeno. Državni vrh je ponovio svoju odluku, koju nisu promenili u međuvremenu, da oni žele po svaku cenu da se izađe na takozvane kosovske izbore i insistiraju na pravljenju takozvane jedinstvene liste i da od nas očekuju da se i mi priključimo tom poslu”, rekao je Ristić i, kao medijsku manipulaciju, označio navode da je, posle sastanka u Beogradu, dogovor blizu.

“Nama je stalo do države Srbije i naše Vlade, ali ne možemo da prihvatimo takvu vrstu nepristojne ponude. Nepristojno je tražiti od srpskog naroda da za svog predsednika prizna teroristu Hašima Tačija”, rekao je Ristić i dodao da državni vrh insistira da se saopšti konačan stav o učešću na izbore.

“Mi smo to rekli i u razgovoru sa državnim vrhom – ukoliko ne mogu sa nama, sa zvaničnicima izabranim na lokalnim izborima, neka traže ljude koji žele da učestvuju, neka dovedu druge ljude na vlast. To će biti manja šteta nego da pozovemo srpski narod da izvrši kolektivno samoubistvo izlaskom na izbore”, rekao je Ristić.

Ristić je rekao da je onima koji ne misle dobro narodu s Kosova dovoljno i deset Srba da naprave vlast.

“Bez obzira koliko Srba izađe na izbore, nas ne zanima vlast koja će proizaći iz izbora takozvanog nezavisnog Kosova. Pa makar na izbore izašlo i 50 odsto Srba”, rekao je Ristić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *