NEREDI I U CRNOJ GORI: Demonstranti krenuli prema zgradi Vladi

NEREDI I U CRNOJ GORI: Demonstranti krenuli prema zgradi Vladi

15 februara 2014

crna-gora-protestNa ulici ispred Skupštine CG je oko 200 okupljenih građana. Oni su krenuli prema zgradi Vlade, ispred koje je postavljena zaštitna ograda, pišu podgoričke Vijesti. Okupljeni građani ispred zgrade Vlade kamenjem gađaju pripadnike policije, koja je uzvratila suzavcem, navodi CDM.

Nešto pre 13 sati na Bulevaru svetog Petra Cetinskog, ispred zgrade Skupštine, okupilo se oko 100 građana koji su blokirali saobraćaj u toj ulici.

Policija preusmerava saobraćaj iz Ulice Stanka Dragojevića prema mostu Blaža Jovanovića.

Okupljeni uzvikuju „Lopovi, lopovi“ i traže ostavke. Na pomen imena političara vlasti i opozicije, čuju se zvižduci prisutnih.

Protest u Podgorici organizovala je Fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori. Svi na ulice”. Oni su ranije pozvali građane da izađu na ulice i, poput suseda iz BiH, smene vlast.

Iz te neformalne grupe “Vijestima” su ranije kazali da skup sa, kako su naveli, zahtevom “Lopovi, siđite sa vlasti”, neće prijavljivati policiji.

“Skup nismo prijavili policiji jer smatramo da su i oni u kandžama korupcije i kriminala i pozivamo ih da ne biju svoj narod nego da stanu uz njega”, kazali su iz te grupe.

Na skupu, kako su ranije najavili, neće biti govorancije i pametovanja.

„Dvadeset godina živimo u mraku i smatramo da je vreme za radikalne promene. Mi smo protiv „sposobne“ vlasti i nesposobne opozicije“, kazali su oni u najavi protesta, uz napomenu da će najverovatnije blokirati saobraćaj, te da neće stati dok ne počnu promene.

(Vijesti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. ssrrdjdjoo says:

    Bravo DJetici i Srbija ce se probuditi uskoro. Zrelo je za revoluciju i motku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *